Politie IJsselland

Tweede overval op winkel in drie dagen

DEVENTER. Op maandag 9 december 2002 omstreeks 13.53 uur vond er voor de tweede keer binnen drie dagen en door dezelfde dader een overval plaats in een winkel aan de Smedenstraat. De dader heeft de medewerkster van de winkel weer met een mes bedreigd en zodoende geld uit de kassa meegekregen. De vrouw vluchtte, evenals bij de overval van afgelopen zaterdag, op de fiets weg. Ze reed weg in de richting van de Gibsonstraat. De fiets waarop de vrouw reed was voorzien van donkere dubbele fietstassen. Het signalement van de dader is:
Een blanke vrouw, leeftijd circa 30 - 40 jaar, circa 1.70 m lang, normaal postuur met een rond gezicht. Ze was nu gekleed in lichtbruine suede jas en droeg een zwarte muts. Getuigen worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Deventer, telefoon 0900-8844.

Ter informatie volgt hier nogmaals het bericht van de overval van afgelopen zaterdag.

Overval op winkel
DEVENTER. Omstreeks 11.30 uur (op 7 december) vond er een overval plaats in een winkel aan de Smedenstraat. De dader was de winkel binnen gekomen had kleding uitgezocht. Ze haalde bij het afrekenen een mes uit de meegebrachte boodschappentas en bedreigde de medewerkster daarmee. De verdachte eiste het geld uit de kassa en kreeg een bedrag overhandigd. Hierna verliet de verdachte de zaak en vluchtte op een fiets weg in de richting van de parkeergarage. Ter plaatse snellende politiemensen kwamen een vrouw op een fiets tegen, rijdend over het fietspad aan de Veenweg, rijdend naar de Schipbeekstraat. Toen duidelijk werd dat deze vrouw mogelijk aan het signalement voldeed, is getracht haar terug te vinden wat niet is gelukt. Signalement dader:
Vrouw, leeftijd circa 40 jaar, blank uiterlijk, circa 1.70 m lang, normaal postuur met een rond gezicht, gekleed met een base ball pet, kort donker lederen jasje, blauwe spijkerbroek, lichtkleurige gymschoenen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Deventer, telefoon 0900-8844.