Grafinet


Schiedam, november 2002

PERSBERICHT

TDS is klaar voor de toekomst

Waar andere bedrijven in de grafische sector pas op de plaats maken of zelfs inkrimpen vanwege de minder florissante conjunctuur heeft TDS flink geïnvesteerd in geavanceerde machines en het dienstenpakket danig
uitgebreid. Ook het personeelsbestand is uitgebreid en met de verbreding van de productieactiviteiten kan TDS aan alle print-, mail- en datawensen van de klanten voldoen.

TDS staat alom bekend voor het leveren van hoge kwaliteit in drukwerk in elke gewenste oplage. Om deze gewenste hoge kwaliteit van drukwerk te blijven leveren heeft TDS o.a. een nieuwe offsetdrukpers aangeschaft. De digitale Ryobi 3404DI, een drukpers met de logistiek van een printer.

De Ryobi 3404DI is een offsetdrukpers die uitgevoerd is met waterloos offset, ideaal geschikt voor de kleine oplagen en sterk concurrerend ten opzichte van de kleurenprinters. DI staat voor Digital Imaging en betekent dat de plaatbelichting op de pers zelf gebeurt. Het principe van water en inkt die elkaar afstoten is met deze techniek niet meer van toepassing. De functie van water op de conventionele persen is in de Ryobi vervangen door een siliconenlaag op de plaat. Deze siliconenlaag zorgt voor het afstoten van de inkt.

De Ryobi wordt ingezet als een systeempers. Het voordeel van deze drukpers is dat we hiermee alle papiersoorten kunnen drukken en verwerken en de kleuren beter aan te sturen zijn. Deze pers, die op één formaat met een maximaal papiergewicht van 400 grams en altijd fullcolour produceert, heeft een druksnelheid van 7.000 per uur (maximaal) en verwerkt in hoog tempo oplages van 250 tot 3.500 drukvellen. De Ryobi DI wordt ingezet voor oplages vanaf 250 exemplaren en zal altijd op één formaat, 34 x 46 cm, produceren in fullcolour.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Eva Rijsdijk: 010-238.04.00
E-mail: e.rijsdijk@tdsdruk.nl