Nieuwsbericht

maandag 9 december 2002, 16.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Inbraak in woning
Heiloo, 8 december 2002.
Uit een woning aan de Hondsbosschelaan is tussen vrijdagmiddag en zondagavond ingebroken in een woning. Toen de bewoners thuiskwamen, ontdekten zij dat er een steen door het slaapkamerraam was gegooid. Nader onderzoek wees uit, dat ook het slot van de achterdeur beschadigd was, maar het was de inbreker niet gelukt de deur te openen. Er wordt vooralsnog niets vermist.

Geweld
Alkmaar, 8 december 2002.
Omstreeks 20.00 uur zag de politie vanuit het bureau dat er vechtpartij gaande was vlak voor het politiebureau. Buitengekomen troffen zij een 36-jarige man aan die gewond was. In de directe omgeving kon de politie drie verdachten aanhouden. De verdachten wilden verhaal halen voor een gebeurtenis eerder op de middag. Zij achtervolgden met drie auto's het slachtoffer en zijn 31-jarige vriendin die ook in een auto reden. Bij het politiebureau aangekomen stapte het slachtoffer uit om de hulp van de politie in te roepen. Maar dat lukte helaas niet op tijd. De man werd met een dopsleutel een ijzeren staaf geslagen. Ook zijn vriendin kreeg een stomp in haar gezicht. Het slachtoffer is per ambulance naar het MCA vervoerd, waar zijn hoofdwond is behandeld. Drie verdachten, een 39, 17 en 19-jarige man, allen afkomstig uit Alkmaar zijn voor verhoor ingesloten in het bureau in Alkmaar. De 39-verdachte heeft inmiddels aangifte gedaan van mishandeling door het slachtoffer. Hij zou eerder op de dag door hem zijn geschopt en geslagen. De politie onderzoekt de zaak.

Onder invloed van alcohol
Heiloo, 8 december 2002.
De politie zag om 20.45 uur een auto met hoge snelheid over de Kanaalweg rijden. De 33-jarige bestuurder uit Akersloot bleek te hebben gedronken. Hij blies 575 Ug/l, dat is ruim 2,5 keer teveel. Hem wacht een boete en ook zijn rijbewijs werd ingenomen.

NOORDKOP

Aanhouding wegens bezit pillen
Schagen, zondag 8 december 2002.
Portiers van een discotheek aan de Loet hielden omstreeks 00.50 uur een 20-jarige man uit Heerhugowaard aan omdat hij in het bezit was van een verdacht zakje met pillen. De man werd overgedragen aan de politie. Het bleek te gaan om 19 XTC pillen die de man had gekocht voor 5,- per stuk. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Opiumwet. Hij werd in de loop van de nacht heengezonden.

Vrouw belaagd door ex-vriend
Den Helder, zondag 8 december 2002.
Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding dat er een schermutseling plaatsvond in de omgeving van Kruiszwin 22. Na onderzoek bleek dat een 22-jarige man uit Den Helder boos was geworden op zijn 22-jarige ex-vriendin. Zij had wat spulletjes uit hun voormalige huis gehaald en dat pikte hij niet. Toen hij de vrouw zag zitten achterin de auto van een vriendin van haar, sloeg hij een autoruit in en kreeg de vrouw een tik met een staaf op haar hoofd. De man had hierbij hulp van enkele familieleden. De politie heeft de partijen gescheiden en zich eerst bekommerd om het slachtoffer. Zij is door een huisarts behandeld aan een hoofdwond. De verdachte zal later worden gehoord.

Inbraak woning
Nieuwe Niedorp, zondag 8 december 2002.
In de vooravond is er ingebroken in een huis aan de Westerweg. Na het forceren van een grendel van de buitenpoort heeft de dader een slaapkamerraam opengebroken. Enkele vertrekken in de woning werden doorzocht en er werden sieraden weggenomen.

Verkeerscontrole
Den Helder, zondag 8 december 2002.
Zondagmiddag is op de Van Foreestweg en de Zanddijk gecontroleerd op alcohol- en gordelgebruik en op snelheid. 8 automobilisten reden te snel. De snelste reed 75 km/u waar 50 is toegestaan. 1 bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een autogordel.

Inbraak bibliotheek
Den Helder, 8 december 2002.
Omstreeks 23.45 uur ging het inbraakalarm van de bibliotheek aan de Scheldestraat af. Na aankomst van de politie bleek er te zijn ingebroken. De dader was binnen gekomen na het vernielen van een ruit. Uit het gebouw zijn twee beeldschermen, een toetsenbord en een computerkast weggenomen.

Auto uitgebrand
Den Burg, maandag 9 december 2002.
Een 49-jarige automobiliste uit Oudeschild parkeerde vanmorgen omstreeks 07.30 uur haar auto aan de Bernhardlaan om een brief te posten. Toen ze enkele seconden later bij haar auto terug keerde kwam er rook onder de motorkap vandaan. Ze zette de motor uit en haalde hulp. Bij terugkomst stond de motor van de auto in brand. De brandweer heeft het vuur geblust maar de auto raakte total loss.

Aanrijding met letsel
Den Helder, maandag 9 december 2002.
Omstreeks 12.30 uur vond er op de kruising Schootenweg-Industrieweg een botsing tussen twee personenauto plaats waarbij een vrouw aan haar nek gewond raakte. De vrouw, een 26-jarige inwoonster van Den Helder, reed over de Industrieweg in de richting van de Schootenweg. Bij de T-kruising wilde zij linksaf slaan om de Schootenweg op te rijden in de richting van de Waddenzeestraat. Toen zij de oostelijke rijbaan over wilde steken zag zij te laat dat er voor haar van links een personenauto over de Schootenweg aan kwam rijden. Oorzaak hiervan was de laagstaande zon. De andere auto werd bestuurd door een 31-jarige man uit Den Helder. Hij botste met de voorzijde van zijn voertuig tegen de linkerzijde van de auto van de vrouw. Zij werd met pijn in haar nek met een ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

WESTFRIESLAND

Doorrijder bij letselongeval
Hoorn, zondag 8 december 2002.
Op zondagavond omstreeks 20.15 uur raakte een 12-jarige jongen gewond bij een verkeersongeval op de kruising Zwaagmergouw - Langetuin - Berkmergouw te Hoorn. De jongen wilde op de fiets de oversteekplaats oversteken van de Zwaagmergouw. Hier werd hij aangereden door een personenauto. De bestuurder van de personenauto reed na het ongeval weg, zonder zijn identiteit bekend te maken of zich om het slachtoffer te bekommeren. De jongen moest met een gebroken pols en een zwaar geneusd been worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis. De politie Hoorn heeft het ongeval in behandeling en verzoekt de bestuurder of eventuele getuigen van het ongeval zich te melden. De politie Hoorn is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak in bedrijf
Maandag 9 december 2002.
Tussen zondag 14.30 uur en maandag 05.15 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand aan het Nijverheidsterrein te Ursem. De daders kwamen het pand binnen door een raam met geweld te forceren. Uit de kantoorruimte achter het raam werden twee computers, twee laptops en een digitale fotocamera ontvreemd.

Mishandeling
Zwaagdijk, zondag 8 december 2002.
Op zondagmorgen werd een 51-jarige bewoner van een caravan op een camping aan de Tuinstraat te Zwaagdijk bedreigd en gestoken met messen. Aanleiding voor het incident was dat een andere bewoner, een 41-jarige man, om 4 uur bij het slachtoffer aanklopte omdat de stroom in zijn caravan was uitgevallen. Het slachtoffer verzorgt op de camping de stroomvoorziening en sloot de caravan weer aan. Omstreeks 07.00 uur stond de man weer voor de caravan. De stroom was weer uitgevallen. Toen het slachtoffer aangaf de stroom niet weer aan te zullen sluiten, ging de man aanvankelijk weg, maar kwam even later terug met twee messen, waarmee hij in de richting van het slachtoffer prikte. Hierbij werd het slachtoffer aan zijn hand geraakt. De verdachte verdween daarop naar zijn eigen caravan. De politie stelt een onderzoek in naar het incident.