Dienstenbond CNV

Einde oefening voor CAO VNV?
09-12-2002

In de afgelopen week is er opnieuw overlegd over de CAO van VNV/Securitas. Eerder hebben we u bericht dat er nagedacht werd over een eventuele CAO Securitas. Dat laatste lijkt nu definitief van de baan en wel om één reden: geld. De vraag is nu of we de CAO VNV gewoon verlengen met alle veranderingen uit de CAO VPB, of niet. Ook is gesproken over de arbeidsvoorwaardenregeling bij de VNV collegas die op Estec/Noordwijk werken.

CAO VNV of CAO VPB?
De verschillen tussen de CAO VNV en de CAO VPB zijn niet groot, maar ze zijn er wel. Een operatie die de arbeidsvoorwaarden van de B&M en ANBD collegas zou optillen naar de CAO VNV kan VNV niet doorberekenen aan klanten. Te duur, aldus VNV. Er is nu een nieuw onderzoek gestart. Dit onderzoek moet duidelijk maken of de CAO VNV eventueel op termijn opgeheven kan worden. VNV heeft daarbij het idee om de plussen uit de CAO VNV op te nemen in de salarissen van de VNVers en u vervolgens opnieuw in te schalen in de CAO VPB. VNV zou vervolgens nieuwe collegas een contract aan willen bieden op basis van de CAO VPB.

Het idee om te werken met één CAO in de hele bedrijfstak wijzen we als CNV Dienstenbond niet af. Maar het kan niet zo zijn dat de huidige VNVers tekort wordt gedaan. We hebben dan ook aan VNV gevraagd om het volgende exact in beeld te brengen

1. Waar zitten de verschillen tussen de twee CAOs , in de bepalingen én toepassing.

2. Wat zijn de kosten/opbrengsten voor medewerkers.
3. Laat zien hoe je als bedrijf garandeert dat er voor de huidige VNVers niets verloren gaat.

Afgesproken is dat VNV met voorstellen komt. Over de voortgang zullen we u informeren. Een eventueel resultaat leggen we uiteraard aan u voor. Laat er geen misverstand over bestaan, dat we voor de leden van de CNV Dienstenbond bij VNV geen verslechteringen willen.

Estec
Voor de medewerkers werkzaam op Estec geldt een aparte arbeidsvoorwaardenregeling. Als de bedrijfstak-CAO klaar is, dan wordt als regel deze arbeidsvoorwaardenregeling daarop aangepast. In de afgelopen week is hierover voor de tweede maal overlegd. Er ligt nu een nieuwe tekst voor de arbeidsvoorwaardenregeling. Er zijn geen grote inhoudelijke wijzigingen, maar we horen graag van onze leden bij Estec of wij namens hen akkoord kunnen gaan. We hebben daarbij een probleem. Van onze leden, die werken bij VNV, weten we niet exact wie er werken op Estec. Graag horen we van u, als u onder deze arbeidsvoorwaardenregeling valt. Neem dus even contact op met de CNV Dienstenbond!

Meer informatie
Neem voor vragen of suggesties contact op met de onderhandelaar namens de CNV Dienstenbond, Harry Gerding, via tel. (023) 565 10 52.

Informatiepakket
Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend een informatiepakket aanvragen.