Gemeente Rotterdam

Erasmusspeld voor zorgmanager

(6-12) J. Stienen, algemeen directeur van het Netwerk Zorgaanbieders Rijnmond ontving vandaag uit handen van wethouder mevrouw De Faria (Volksgezondheid) de Erasmusspeld van de gemeente Rotterdam. Hij kreeg de speld uitgereikt ter gelegenheid van zijn vertrek wegens het aanvaarden van een nieuwe functie in Friesland.

De heer Stienen heeft zich in Rotterdam langdurig ingespannen om de kwaliteit van zorg, wonen en welzijn voor en van ouderen te verbeteren. Laatstelijk deed hij dat als directeur van Netwerk Zorgaanbieders, een holding die 320 verpleeghuisbedden, 821 verzorgingsplaatsen en 1200 woningen exploiteert.

De heer Stienen is in uiteenlopende functies al vanaf het begin van de jaren tachtig actief in de ouderenzorg- en huisvesting. Hij was de motor achter vele vernieuwingen in deze sector en heeft er mede voor gezorgd dat de huidige zorgwoningen ruimer van opzet zijn dan voorheen.

De Erasmusspeld is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan Rotterdammers die zich op sociaal en/of cultureel en/of sportief en/of economisch gebied gedurende een lange periode van jaren verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving