Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Maandag 9 december 2002

TEAM STEENBERGEN
Auto bekrast
Vrijdagnacht is een auto bekrast. De auto stond geparkeerd op de Weidemolen in Dinteloord. De auto is bekrast met een scherp voorwerp en heeft aanzienlijke schade opgelopen. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD Bromfietscontrole Halsterseweg Op maandag 9 december is tussen 07.30 en 09.15 uur een districtelijke bromfietscontrole gehouden op de Halsterseweg in Bergen op Zoom. Aan deze controle werkte een achttal politieagenten uit het district Bergen op Zoom mee. In totaal zijn 33 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Een 22-tal bestuurders is bekeurd terzake overschrijding van de maximum constructiesnelheid, niet voeren van de gele of oranje plaat, gladde band en het niet ter inzage kunnen tonen van bromfietscertificaat of het verzekeringsbewijs.

TEAM WOENSDRECHT
Aanhouding
Tijdens een verkeerscontrole is maandagochtend in Putte, een-30 jarige inwoner uit Polen aangehouden die nog een boete van ongeveer 750 euro diende te betalen. Doordat betrokkene dit bedrag niet kon voldoen is de man door de politie aangehouden en ingesloten voor het ondergaan van de vervangende vrijheidsstraf van 27 dagen. Tijdens het onderzoek bleek tevens dat de man als ongewenst vreemdeling in Nederland aanwezig is. De man wordt na het uitzitten van zijn straf overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

TEAM HALDERBERGE
Bieten op wegdek
Op de Gastelsedijk in Stampersgat is maandagochtend ter hoogte van de rotonde, een tractor met aanhangwagen gekanteld. In de aanhangwagen zat ongeveer voor 8 ton aan suikerbieten, bestemd voor de fabriek van de suikerunie in Stampersgat. Door het door de politie ingestelde onderzoek bleek dat een stuurfout van de chauffeur de oorzaak is. Gelukkig hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Om het wegdek weer schoon te krijgen is een kraanwagen ingezet. De materiele schade bleef beperkt tot de werkzaamheden om de bieten en het zand van het wegdek te verwijderen. Omdat de aanhanger naast de rotonde was gekanteld, kon het verkeer zijn normale doorgang behouden.

TEAM RUCPHEN
Diefstal van snowboard
Zondagavond omstreeks 19.45 uur is vanuit de Skidome in Rucphen een snowboard gestolen. De eigenaar van de snowboard het deze weggelegd in een speciaal daarvoor bestemd vak. Toen de eigenaar terug kwam bleek dat de snowboard was gestolen. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Inbraak in auto`s
Zaterdag op de dag is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Wouwseweg in Roosendaal. Het portierraampje is geforceerd en er is een autoradio-CD-speler weggenomen. Zondagmiddag is er ook ingebroken in een auto die geparkeerd stond op de Lyceumlaan in Roosendaal. De dader(s) forceerde een portierraampje waarna de autoradio-/CD-speler is weggenomen.

Inbraak woning
Vrijdagmiddag is tussen 13.00 uur en 23.00 uur ingebroken in een woning aan de
Diepenbrocklaan in Roosendaal. Door de dader(s) is de toegangsdeur ontwricht waarna het pand kon worden betreden. De gehele woning is doorzocht. De bewoner mist een fotocamera en een zilveren armband en heeft aangifte gedaan bij de politie.

Inbraak berging, kanaries gestolen Zaterdagnacht is er ingebroken in een tweetal bergingen behorende bij een woning aan de Gastelseweg in Roosendaal. De dader(s) is vermoedelijk over de poort geklommen waarna de toegangsdeuren konden worden opengebroken. Één van de bergingen is ingericht als voliere. Uit deze berging is een 70-tal kanaries ontvreemd. Vanuit de andere berging is onder andere een tweetal fietsen en gereedschap ontvreemd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK Diefstal auto
Zondagochtend vroeg kreeg de politie een melding dat er op de van Opdorpendreef in Hoeven een personenauto stond zonder motorkap. De politie stelde hierop een onderzoek in en trof een personenauto aan van het merk Honda. Uit verder onderzoek bleek dat de personenauto die nacht was gestolen vanaf de Gagelberg in Roosendaal. De eigenaar is door de politie in kennis gesteld. Hij had zijn voertuig nog niet gemist. Het voertuig is inmiddels retour bij de eigenaar.

Diefstal aanhangwagen
Naar nu bekend is geworden is afgelopen zaterdagnacht een aanhangwagen gestolen vanaf de Bovendonk in Roosendaal. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Inbraak auto
Tussen zondagochtend en maandagochtend is op de Melis Stokelaan in Roosendaal ingebroken in een grijze personenauto, merk Citroen. Er is een radio-/CD-speler weggenomen.

Bron: Nicolette Bovenhorst