Korps: Brabant-Noord, plaats: Dern Bosch 9-12-2002 Persberichten district Den Bosch

VERDACHTE VAN MISHANDELING AANGEHOUDEN, Den Bosch

De politie heeft vanmorgen in zijn woning in `s-Hertogenbosch, een 36-jarige man aangehouden op verdenking van zware mishandeling, gepleegd op donderdagmiddag 28 november. Een 39-jarige inwoner van Veldhoven deed die donderdagmiddag aangifte gedaan van mishandeling. De man raakte betrokken bij een aanrijding op de Helftheuvelweg in `s-Hertogenbosch. De verdachte reed met zijn auto achterop de auto van het slachtoffer. Toen beide mannen uitstapten, sloeg de Bosschenaar het slachtoffer een aantal malen in zijn gezicht. Ook zou de verdachte met een verfkrabber geslagen hebben. Het slachtoffer wist de verfkrabber vast te pakken maar werd daarbij zodanig gewond dat hij zich in het ziekenhuis operatief moest laten behandelen ivm met een doorgesneden pees.

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR, Den Bosch

Zondagavond is op de Hekellaan in zijn woonplaats `s-Hertogenbosch aan 31-jarige automobilist aangehouden. Hij had te diep in het glaasje gekeken en kreeg een proces-verbaal met een rijverbod voor de duur van 6 uren.


- In de nacht van zondag op maandag is van een 21-jarige automobilist uit Schijndel zijn rijbewijs ingevorderd. De man met zijn auto over de V.d.Does de Willeboissingel en had erg diep in het glaasje gekeken.

INBRAAK, Rosmalen

Afgelopen nacht is er ingebroken in een bedrijf aan de Dorpsstraat in Rosmalen. Met een trottoirtegel is een ruit ingegooid. Daarna is er men met de spaarkas vandoor gegaan De boven de zaak wonende mensen zijn wakker geworden maar konden alleen nog maar vaststellen dat de vermoedelijke daders wegreden in een auto.

DIEFSTAL VRACHTAUTO, Den Bosch

Vanaf een bedrijventerrein aan de Zilverenberg in `s-Hertogenbosch is afgelopen nacht een oranje vrachtauto (trekker) voorzien van het kenteken VT-99-LT gestolen. Men is met de trekker dwars door een hekwerk gereden. Twee andere vrachtauto`s zijn opengebroken.

LASTIG HEERSCHAP AANGEHOUDEN, Den Bosch

De politie kreeg maandagmorgen klachten over twee onbekende mannen die zich hinderlijk ophielden voor de ingang van een café aan de Markt. Het tweetal wilde het café in maar dat was nog niet geopend. Zij bleven hinderlijk voor de deur op het terras staan en wilden niet weg gaan. De politie vorderde het tweetal vervolgens om het terras te verlaten. Een van hen vertrok maar een 24-jarige man uit Vught wilde letterlijk als figuurlijk geen kant op. Hij is aangehouden waarop hij ook nog eens de nodige beledigingen naar de hoofden van de politieagenten slingerde.

OPLICHTER SLAAT WEER ZIJN SLAG, Den Bosch

Een onbekende oplichter heeft maandagmorgen weer zijn slag geslagen. De man kwam aan de deur bij een hoogbejaarde vrouw aan de Citadellaan in `s-Hertogenbosch en gaf zich uit als iemand van het waterleidingbedrijf die het water kwam controleren. De slecht ter been zijnde bewoner liet de man binnen. Die zag kans de woning te doorzoeken en er met een geldbedrag van enkele honderden euro`s vandoor te gaan.

Ook in Hintham kwam vanmorgen een oplichter aan de deur. Terwijl hij met de 82 bewoner stond te praten en zich had uitgegeven als meteropnemer van het waterleidingbedrijf kwam een medewerkster van de thuiszorg bij de man langs. De oplichter ging er vervolgens met smoes weer vandoor. Voorzover bekend is er niets weggenomen.