Vlaamse overheid

Vandaag om 12u30 heeft minister-president Patrick Dewael astronaut Frank De Winne ontvangen op zijn kabinet.

Het gesprek handelde voornamelijk over de Dag van de Technologie die op zondag 30 maart 2003 zal plaatsvinden. Met dit evenement promoot de Vlaamse regering technologieën en hun toepassingen.

Astronaut Frank De Winne heeft, net als zijn voorganger Dirk Frimout, het peterschap aanvaard van de Dag van de Technologie.

Daarnaast hadden de minister-president en De Winne het over het Innovatiepact tussen de industrie, de universiteiten, de onderzoeksinstellingen en de Vlaamse overheid dat in voorbereiding is. De bedoeling van dit pact is om Vlaanderen inzake innovatie een leidende positie te laten innemen in Europa.

Verder werden ook de mogelijkheden besproken van Europese steun aan Vlaamse bedrijven en onderzoeksinstellingen binnen het zesde EU- kaderprogramma voor onderzoek, ontwikkeling en demonstratie besproken. De Vlaamse regering keurde hierover vorige week vrijdag de ondersteunende maatregelen ter bevordering van de Vlaamse deelname aan het zesde EU-kaderprogramma goed.

Voor meer informatie kan u terecht bij de woordvoerder van de Minister- president, Bart Tommelein, op het nummer 02/553 29 11, e-mail: bart.tommelein@vlaanderen.be.


---