Gemeente Alkmaar


Alkmaar kan aan de slag op Boekelermeer Zuid 2 versneld

Alkmaar, 9 december 2002

Er is weer een belangrijke stap gezet in de planologische procedures voor het Alkmaarse bedrijventerrein Boekelermeer Zuid 2 versneld. De verklaring van geen bezwaar die Gedeputeerde Staten op 26 november jl. heeft afgegeven, maakt de weg vrij voor het bouwen van de bedrijfspanden van Eriks BV en Vegro.

In het zuiden van Alkmaar ontwikkelt de gemeente bedrijventerrein Boekelermeer
Zuid 2. Een gedeelte van het bedrijventerrein (16 hectare), loopt vooruit op de plannen en wordt sneller ontwikkeld. Hier wil Alkmaar ruimte bieden aan de Alkmaarse bedrijven Eriks BV en Vegro. Deze bedrijven waren op korte termijn op zoek naar een nieuwe vestigingslocatie.

Alle planologische procedures voor de realisering van Boekelermeer Zuid 2 versneld zijn nu doorlopen, zodat kan worden begonnen met de daadwerkelijke vestiging van bedrijven op het terrein. De laatste stap in de procedures is genomen met het afgeven van de verklaring van geen bezwaar door Gedeputeerde Staten. Wethouder van Ruimtelijke Ordening Cor van Vliet is tevreden met dit resultaat: "Nu de verklaring van geen bezwaar is afgegeven, kunnen de bedrijven een bouwaanvraag indienen en kan snel worden gestart met de bouw. Ik verwacht dat de eerste paal volgend voorjaar de grond ingaat."

Door Eriks BV en Vegro grond aan te bieden in de Boekelermeer, geeft Alkmaar niet alleen de ruimte aan de economische ontwikkeling van twee grote Alkmaarse bedrijven, maar maakt ook ruimte vrij voor binnenstedelijke ontwikkeling.
In de plannen voor Boekelermeer Zuid 2 is rekening gehouden met de huidige natuur in het gebied: uitgangspunt bij de ontwikkeling van het terrein is het handhaven van de diversiteit aan planten en dieren.