Wegener NV

09-12-2002 17:40

Wegener voorkomt strijdigheid met Mediawet

Wegener Entertainment Groep BV (onderdeel van Wegener NV) te Apeldoorn, tot heden houdster van het gehele geplaatste aandelenkapitaal in Radio 10 BV, heeft tweederde van het geplaatste aandelenkapitaal verkocht aan de Stichting Beheer Radio 10 te Amsterdam. Dit betreft een onafhankelijke en derhalve niet aan Wegener gelieerde stichting.

Radio 10 BV is de exploitante van de zender Radio 10 FM.

Wegener is tot de verkoop van dit aandelenpakket overgegaan teneinde te voorkomen dat zij in strijd zou gaan handelen met de Mediawet.

Op grond van de Mediawet mag immers een groep, waartoe ook een commerciële omroepinstelling - zoals in casu Radio 10 FM - behoort, niet langer dan twee kalenderjaren eveneens een belang hebben van eenvierde of meer in de Nederlandse dagbladenmarkt. Sinds de overname van de dagbladen van VNU heeft Wegener NV als groep een belang in de Nederlandse dagbladenmarkt dat het door de wet gestelde percentage van 25 overschrijdt.

De verkoop van het aandelenpakket brengt met zich dat Wegener nog slechts een minderheid (33,3%) houdt in Radio 10 BV. Aldus wordt voldaan aan de desbetreffende bepalingen van de Mediawet.

De overdracht van zeggenschap heeft geen consequenties voor het personeel van Radio 10 BV. De directie van Radio 10 FM blijft gevoerd worden door de heer Derk Jolink. Hetzelfde geldt voor de programmadirectie door de heer Tom Mulder.

De kwaliteit van de zender Radio 10 FM blijft als vanouds gewaarborgd.

Apeldoorn, 9 december 2002

Raad van Bestuur

Wegener NV