Gemeente Rotterdam

Ambtenaren verzamelen 1000 euro voor kerstdiner

(9-12) Verslaafden die bij Nora Storm wonen en werken krijgen 1000 euro voor een kerstdiner. Het geld is ingezameld door ambtenaren van de bestuursdienst van de gemeente Rotterdam tijdens een leertraject voor nieuwe ambtenaren. Het bedrag is vandaag in Noras Soephuis aan de Schiedamseweg 112 overhandigd.

Het idee ontstond tijdens de cursus voor ambtenaren die pas in dienst zijn. In november brachten zij een bezoek aan enkele initiatieven om verslaafden en prostituees betere vooruitzichten te bieden. Nora Storm antwoordde op de vraag van één van de ambtenaren wat ze nog wenste: "1000 euro voor een kerstdiner". Haar antwoord was zo verrassend concreet dat de aanwezige ambtenaren besloten dat geld voor het kerstdiner in te zamelen.

De verslaafden die bij Nora Storm wonen en werken laten zien dat ze met hun verslaving kunnen functioneren in de maatschappij, mits ze daarbij met persoonlijke aandacht ondersteund worden. Die persoonlijke inzet levert Nora Storm al jarenlang; het meest bekend zijn haar arbeidsbureau Topscore Rotterdam en Noras Soephuis.

Het leertraject nieuwkomers wordt georganiseerd door de Aca-de mie. Het is bedoeld om nieuwe ambtenaren wegwijs te maken in de organisatie en kennis te laten maken met projecten in de stad die door burgers of door ambtenaren zijn geïnitieerd.