Gemeente Nuth


09-12-2002

Gevonden fietsen naar Rd4

Vanaf 1 januari 2003 verandert het ophalen en registreren van gevonden fietsen in de politiedistricten Heerlen en Kerkrade. Vanaf die datum zal Rd4 de taak van de politie overnemen. In opdracht van de gemeenten Brunssum, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld, Voerendaal en Vaals haalt de Rd4 de gevonden fietsen op en houdt vervolgens de als vanouds bekende kijk- en verkoopdagen. In verband hiermee zullen deze gemeenten en de Rd4 op 9 december 2002 een convenant ondertekenen.

Wat gaat er veranderen?
Gevonden aangetroffen fietsen dient men vanaf 1 januari 2003 te melden bij de Rd4-servicetelefoon, 045 5437100. Het rijwiel zal dan binnen enkele dagen worden opgehaald. De gevonden fietsen zullen gedurende een periode van 3 maanden worden opgeslagen en op kijkdagen worden getoond aan mensen waarvan de fiets werd gestolen. Op vertoon van een officieel aangifteformulier dat men van de politie ontvangt, en een legitimatiebewijs, kan binnen deze termijn de rechtmatige eigenaar zijn fiets terugkrijgen.

Kijkdagen worden gehouden op de laatste zaterdag van de maand, de verkoopdagen zijn op de eerste zaterdag van de maand. Men kan op beide dagen terecht tussen 10.30 12.30 uur bij het Rd4-Kringloopcentrum, Schelsberg 94 in Heerlen.