Gemeente Duiven


Nieuwsberichten

11/20/2002
Internationale dag van de vrijwilliger
Feest op het gemeentehuis.

De gemeente Duiven wil evenals voorgaande jaren aandacht besteden aan de internationale dag van de vrijwilliger. Die valt dit jaar op een zaterdag, daarom is besloten het feest in Duiven te houden op maandag 9 december van 16.00 uur tot 18.00 uur in het gemeentehuis. Alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in Duiven zijn hierbij van harte uitgenodigd.

Vrijwilligersprijs Duiven
Hoogtepunt van deze middag is de uitreiking van de Vrijwilligersprijs Duiven. Burgemeester Zomerdijk reikt de prijs uit, die bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag. Een onafhankelijk comité heeft drie organisaties genomineerd voor deze prijs. Voor meer informatie kunt terecht bij dhr. H. Hoffs van de Vrijwilligerscentrale tel. 547834.

Ambtenaar als vrijwilliger
Evenals vorig jaar kunt u als vrijwilligersorganisatie ook weer een beroep doen op gemeenteambtenaren om voor uw organisatie een dagdeel vrijwilligerswerk te gaan doen. Daarnaast doen de vrijwilligerscentrale en de gemeente een beroep op u om aan te geven op welke manier verdere ondersteuning van uw organisatie gewenst is.

Op grond van uw uitspraken, maar ook op basis van verdergaand onderzoek, wordt in het voorjaar van 2003 een besluit genomen hoe de rijkssubsidiegelden die de gemeente ter ondersteuning van het Duivens vrijwilligerswerk heeft ontvangen, het beste kunnen worden ingezet.

Wij hopen dat u over deze twee zaken wilt nadenken en uw standpunt op een op de middag aanwezige stand kenbaar wil maken. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij de heer J.A. de Vries (afdeling WOB tel.279481).

Tot slot
De middag zal worden opgeluisterd door een theater en muziek. Een presentje en uiteraard een hapje en een drankje staan voor u als vrijwilliger gereed.