Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 27 november 2002

In de Hofnar in Valkenswaard
INFORMATIEAVOND OVER DE TOEKOMST VAN BUITENGEBIED BOVEN DOMMEL

De Reconstructiecommissie Boven Dommel organiseert op maandag 9 december aanstaande een informatieavond over het streefbeeld voor het buitengebied van de gemeenten Eindhoven, Veldhoven, Geldrop, Waalre, Heeze-Leende, Cranendonck, Valkenswaard en Bergeijk. Tijdens de informatieavond zal dit streefbeeld, een tussenstap naar een uiteindelijk reconstructieplan voor het buitengebied Boven Dommel, worden gepresenteerd en toegelicht. De informatieavond vindt plaats in de Hofnar in Valkenswaard en begint om 18.00 uur. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

In het streefbeeld geeft de reconstructiecommissie aan hoe zij zou willen dat het buitengebied Boven Dommel er over 15 jaar uit ziet. Wat gaat er gebeuren met de landbouw, het wonen en werken, de natuur, het waterbeheer en de recreatie? Waar staan de grootste veranderingen gepland? Wat houdt dat in voor de mensen die in dit gebied wonen en werken? Het streefbeeld moet onder meer een evenwicht zijn tussen de wensen en de ambities van de streek en het beschikbare geld.

De reconstructiecommissie vindt het belangrijk om van betrokkenen, bewoners en organisaties, te horen wat hun mening is, voordat ze een definitief reconstructieplan maakt. De resultaten van de discussies worden gebruikt om het plan verder vorm te geven.

MILIEU-EFFECTRAPPORT (MER)
Tegelijk met het reconstructieplan Boven Dommel wordt er ook een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Hierin worden alle positieve en negatieve gevolgen van het plan beschreven. De Startnotitie MER, die in november 2002 in procedure wordt gebracht, geeft inzicht in de inhoud van het MER en de alternatieven die onderzocht gaan worden. De startnotitie milieueffectrapportage ligt van 18 november tot en met 23 december 2002 ter inzage in het provinciehuis in 's Hertogenbosch en in de gemeentehuizen in het reconstructiegebied Boven Dommel.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie over de informatieavond of over de reconstructie in het algemeen, kunt u contact opnemen met Erik Bruggink, gebiedscoördinator Boven Dommel. Hij is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 073-6812628. E-mailen of schrijven kan ook: ebruggink@brabant.nl of: Postbus 90151, 5200 MC 's Hertogenbosch.