Gemeente Almere

Minister Kamp van VROM bezoekt Almere

Op 9 december 2002 zal minister Kamp van het ministerie van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieu een bezoek brengen aan Almere. In de vijfde nota ruimtelijke ordening en de Stellingnamebrief van VROM wordt gesproken van een aanzienlijke groeiopgave voor Almere tot 2030. Het bezoek van minister Kamp staat in het teken van een oriëntatie op de aard en omvang van de Almeerse opgave.

De minister wordt ontvangen door dhr. M. Jager, CdK van Flevoland en burgemeester Hans Ouwerkerk van Almere. De portefeuillehouders ruimtelijke ordening en verkeer en vervoer van de provincie Flevoland mw. L. Bouwmeester en dhr. W. de Raad alsmede dhr. A.W. Bijl, dhr. J Lankreijer en mw. Visser van Almere zullen tijdens een rondrit door Almere een korte toelichting geven op de complexiteit van de Almeerse opgave.

Aan de hand van concrete voorbeelden uit de diverse stadsdelen worden de onderwerpen; de ontwikkeling van Almere in relatie tot de Noordvleugel van de randstad, interne en externe bereikbaarheid, de stedelijke vernieuwing opgave, de achterstanden in het voorzieningen niveau, de benodigde investeringen, en de stedelijke ontwikkeling, inzichtelijk gemaakt.

In het stadscentrum zal daarna een bestuurlijk overleg plaatsvinden over de aard en omvang van de opgave, de noodzakelijke rijksbetrokkenheid bij dit nationale project en de betrokkenheid van andere bestuurlijke partners. Tot slot zal op informele wijze worden gesproken met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Almere en het bestuur van Zeewolde.