Ingezonden persbericht


9 december 2002

* SHIPITSMARTER VERKOOPT SUCCESVOLLE WEBSITE

ShipitSmarter.com B.V. heeft haar publieke website, www.ShipitSmarter.com, per 6 december 2002 verkocht aan SDS World-wide. De website is sinds november 1999 operationeel en al ruim twee jaar winstgevend. ShipitSmarter gaat zich nu volledig richten op het Corporate Courier System, een koeriersmanagement systeem voor grote verzenders.

Waarom verkoopt ShipitSmarter de publieke website ?

De publieke website is de eerste dienst die ShipitSmarter op de markt heeft gebracht. Toen de website goed draaide en winstgevend was gemaakt, heeft ShipitSmarter een nieuwe dienst ontwikkeld, het Corporate Courier System en ook deze blijkt zeer succesvol te zijn. De voornaamste reden dat ShipitSmarter de publieke website heeft verkocht is om zich verder te kunnen richten op het ontwikkelen van software toepassingen. Een andere reden is het feit dat het Corporate Courier System en het voeren van een publieke website op gespannen voet met elkaar stonden; koeriers- en transportorganisaties waren niet altijd even enthousiast over samenwerking met ShipitSmarter gezien het succes van de publieke website. Door zich te concentreren op de software heeft ShipitSmarter dit spanningsveld weggenomen en is de marktpositionering helder.

Wat is de functionaliteit van de publieke website ?

Op de publieke website www.shipitsmarter.com worden koerierstarieven vergeleken en kan de gebruiker een zending boeken. De website wordt vooral gebruikt door bedrijven die weinig zendingen versturen per koerier en daardoor geen of weinig korting krijgen bij de koeriersbedrijven. Door het vergelijken van de diverse prijzen en levertijden kunnen de gebruikers van de website de beste koerier kiezen. Bovendien geeft de website 10% korting op de laagste prijs indien de gebruiker de zending boekt via de website.

Wat is de functionaliteit van het Corporate Courier System ?

Bedrijven die veel koerierszendingen versturen zien de kosten daarvan stijgen. Daarbij verloopt de administratieve verwerking van deze zendingen doorgaans moeizaam. Het Corporate Courier System van ShipitSmarter biedt dergelijke organisaties substantiële kostenbesparingen. In tegenstelling tot de systemen van de grote koeriers, geeft dit product de mogelijkheid om per zending verschillende koeriers te vergelijken en de beste, dan wel de goedkoopste, te selecteren. Door gebruik te maken van de boekings-, tracking-, accounting- en rapportagefaciliteiten bespaart de verzender bovendien extra geld en tijd. De software wordt beschikbaar gesteld op ASP (Application Software Provider) basis. Het systeem is nu een kleine twee jaar beschikbaar en heeft zich ruimschoots bewezen binnen enkele zeer grote Nederlandse ondernemingen.

Over ShipitSmarter.com
ShipitSmarter.com B.V. is een Nederlands Internet bedrijf. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam, Herengracht 586a. Tel. 020 620.54.21, Fax 084 873.16.83, ShipitSmarter@ShipitSmarter.com

Over SDS Worldwide
SDS Worldwide is de handelsnaam van SDS Intermediair B.V. en is een Nederlands koeriers bedrijf. Het bedrijf is gevestigd te Nieuw Vennep, Lireweg 36. Tel. 0252 23.41.30, Fax. 0252 23.49.30, info@sdsworldwide.com

Voor meer informatie betreffende dit persbericht kunt u contact opnemen met: Jeroen Buis
Tel: 06 - 27.066.762
jeroenbuis@shipitsmarter.com