Imtech NV


9 december 2002

Imtech ontvangt 18 miljoen euro aan orders in de maritieme markt

Versterking positie op maritieme markt in Engeland

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft in Billingham in Engeland twee orders verworven met een totale waarde van ruim 18 miljoen euro. Vanaf juni 2001 heeft Imtech vanuit deze Engelse vestiging ruim 78 miljoen euro aan orders verworven. Hiermee wordt op duidelijke wijze invulling gegeven aan de strategische versterking van maritieme activiteiten in Engeland. Imtech Marine & Industry UK Ltd. is onderdeel van de in maritieme technologie gespecialiseerde divisie Imtech Marine & Offshore.

In aanvulling op eerdere opdrachten voor werkzaamheden aan het Landing Ship Docks (LSD A) programma voor het Britse Ministerie van Defensie, heeft Imtech Marine & Industry (UK) Ltd. thans een opdracht ontvangen van BAE Systems (British Aerospace) voor het installeren van de elektrische systemen van schepen 3 & 4. De werkzaamheden beslaan de uitvoering van de elektrische installatie, het projectmanagement en het testen van de elektrische installatie en aanverwante systemen. Deze twee schepen worden gebouwd door BAE Systems op de Govan werf in Schotland. In 2001 heeft Imtech al opdrachten ontvangen met een waarde van in totaal 60 miljoen euro van de Swan Hunter werf, waar de eerste twee schepen worden gebouwd. Deze opdrachten worden momenteel uitgevoerd en omvatten het voltooien van de elektrische installaties van deze twee schepen, alsmede voor alle vier de schepen de levering van de bijbehorende systemen en materialen, te weten de geïntegreerde brug, de platformautomatisering, het geïntegreerde energieopwekkingsysteem voor kracht, licht en de elektrische voortstuwing. Op beide werven zal het eerste schip in 2004 gereed zijn.

Tegelijkertijd heeft Imtech in Engeland opdracht gekregen voor levering van de technologie voor elektrische voortstuwing, energiedistributie en alarm en monitoring, inclusief controle, schakelpanelen en een verbinding naar het Cargo Management Systeem aan boord van vier nieuwe olietransportschepen, te bouwen op de Quingshan scheepswerf in Wuhan, China. De eigenaar van het schip is F.T. Everard & Sons Ltd. in Engeland. De systemen voor het eerste schip zullen omstreeks augustus 2003 worden geleverd. Het vierde schip zal in 2005 gereed zijn.

Het is de tweede order die Imtech uit China ontvangt. Begin 2001 werd al een opdracht ontvangen voor de levering van twee geïntegreerde scheepsbruggen aan boord van twee schepen van het Chinese maritieme staatsbedrijf COSCO. Via zowel Engeland als Nederland krijgt Imtech langzaam maar zeker vaste voet aan wal op de Chinese markt.