Isotis

Gezamenlijk persbericht

Bilthoven / Lausanne - 9 december 2002

Fusie goed op schema

Onder verwijzing naar de persberichten van respectievelijk 23 september, 23 oktober, 30 oktober en 3 december 2002, kondigen de biomedische bedrijven Modex Thérapeutiques S.A. (SWX: MDXN) en IsoTis N.V. (Euronext Amsterdam: ISO) aan dat 'Modex Thérapeutiques S.A.' vandaag hernoemd zal worden in 'IsoTis S.A.' De aandelen IsoTis S.A. zullen naar verwachting op donderdag 12 december worden genoteerd aan de officiële markt van SWX in Zürich en aan de officiële markt van Euronext Amsterdam, behoudens onvoorziene omstandigheden.

Op 3 december kondigden beide bedrijven aan dat 95,3% van alle uitstaande IsoTis aandelen op 2 december waren aangemeld of verkocht aan Modex in overeenstemming met het openbare bod van Modex van 30 oktober, 2002, en dat Modex het bod gestand deed. Door een administratieve nalatigheid van zekere depotbanken van IsoTis aandeelhouders, was op 6 december, 2002, 90,66% geleverd van alle uitstaande aandelen IsoTis, in plaats van de verwachte 95,3%. Een en ander heeft geen materiële gevolgen voor de fusie.

Modex en IsoTis vertrouwen erop dat de drempel van 95% in de na-aanmeldingstermijn overschreden zal worden. Op dat moment zal IsoTis met Euronext Amsterdam in overleg treden over het beëindigen van de notering van IsoTis N.V. aan Euronext Amsterdam. Tot die tijd zal IsoTis N.V. de notering aan Euronext Amsterdam behouden. Zoals eerder bekend gemaakt, kunnen IsoTis aandeelhouders die hun aandelen IsoTis N.V. nog niet hebben aangemeld en geleverd dit tot donderdag 19 december 2002, 15.00 CET, alsnog doen onder dezelfde voorwaarden die vermeld staan in het Biedingsbericht tevens Prospectus.

Voor gedetailleerde informatie over de fusie, zie http://merger.isotis.com.

IsoTis N.V. en Modex Thérapeutiques S.A., worden samen IsoTis S.A.:

De toonaangevende Europese biochirurgie-onderneming

De nieuwe IsoTis Groep die gevormd wordt door Modex (dat hernoemd is tot IsoTis), een Zwitserse biotechnologie-onderneming die zich richt op huidtherapieën, en IsoTis, een Nederlands biomedisch bedrijf dat zich vooral richt op orthopedische toepassingen, zal ongeveer 175 werknemers hebben. De onderneming werkt vanuit zijn officiële hoofdkantoor in Lausanne, Zwitserland, en de faciliteiten in Bilthoven, Nederland. De combinatie, die een gezamenlijke kaspositie had van EUR 87 miljoen per 30 september 2002, zal een verbeterd risico-opbrengsten-profiel hebben, en heeft een uitstekende uitgangspositie om interne en externe groeimogelijkheden te benutten.

Modex' eerste product, EpiDexTM, is een menselijke huidequivalent die is gekweekt van volwassen stam- en voorlopercellen die worden geïsoleerd uit de haarzakjes van patiënten ("haar naar huid"). In klinisch onderzoek heeft Epidex zich bewezen als een uitmuntende oplossing voor de behandeling van zeer moeilijk helende huidzweren. EpiDexM is commercieel verkrijgbaar in Zwitserland, en naar verwacht zal het daar vanaf januari 2003 volledig vergoed worden. Modex' productportefeuille bevat ook Allox, een op allogene cellen gebaseerd product voor de behandeling van chronische wonden dat, anders dan Epidex, door de arts gewoon op voorraad gehouden kan worden. In november van dit jaar is een fase II onderzoek met Allox van start gegaan. AcuDress tenslotte is een autologe laag keratinocyten op een fibrine laag, waarvan wordt verwacht dat het een effectief alternatief is voor huidtransplantatie bij plastische of reconstructieve huidchirurgie. AcuDress zal verder onderzocht worden in een fase I/II onderzoek dat wordt verricht in samenwerking met Ethicon GmbH, een onderdeel van Johnson & Johnson.

IsoTis heeft een aantal commerciële orthopedische producten. Via een netwerk van distributeurs en in samenwerking met een aantal grote orthopedische firma's zoals Smith&Nephew, Biomet Merck, and Sulzer Medica, verkoopt IsoTis cementrestrictoren en botvullers. Daarnaast verkoopt de onderneming CellActive Cartilage, een 1e generatie tissue engineered kraakbeenproduct voor het herstel van schade aan kraakbeen in de knie. Tenslotte heeft de onderneming de eerste patiëntenstudies uitgevoerd met levende botimplantaten, VivescOs®, voor ophoging van de kaak, IsoTis 2e generatie kraakbeenproduct, VivesCartTM, verkeert in een preklinische fase, maar klinisch onderzoek met patiënten is in voorbereiding. In aanvulling op de eigen wetenschappelijke teams heeft IsoTis overeenkomsten gesloten met meer dan 15 vooraanstaande academische en klinische instellingen voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van materiaalwetenschappen en tissue engineering, zoals MIT (Cambridge, VS), Tsinghua University (China), en de academische ziekenhuizen van Leiden, Maastricht, Twente en Utrecht.



Isotis