AutoRai

9-12-2002

Hyundai sponsort WK-voetbal 2006

Hyundai zet de samenwerking met de FIFA voort. De Zuid-Koreaanse autofabrikant is 'Official Automotive Partner' van de 2006 FIFA World Cup Germany, oftewel het komende WK-voetbal, dat in 2006 in Duitsland plaatsvindt.

Daarnaast is Hyundai sponsor van ten minste negen andere kampioenschappen die onder supervisie van de FIFA worden afgewikkeld. De eerste van deze reeks is het WK-voetbal voor de jeugd in 2003 in de Verenigde Arabische Emiraten.

Topman van Hyundai, Mong Koo Chung en FIFA-president Joseph S. Blatter tekenden de nieuwe overeenkomst op 5 december in Zürich. Hierbij aanwezig was de levende voetballegende en officiële Hyundai-ambassadeur Johan Cruijff. Hyundai is de exclusieve leverancier van auto's voor de organisatie, de spelers en de media gedurende het WK-voetbal van 2006. "We vinden het een bijzonder voorrecht om partner van de FIFA te zijn", verklaart Mong Koo Chung. "Voetbal biedt passie en opwinding. Daarnaast hopen we, net als de FIFA, dat de voetbalsport mensen dichter bij elkaar brengt en tegenstellingen op basis van ras, geloof of ideologie helpt verkleinen."

Thuiswedstrijd
Het Koreaanse merk kijkt met plezier terug op eerdere voetbalevenementen die het sponsorde. In 2000 trad Hyundai voor het eerst op als partner van de UEFA tijdens het EK-voetbal (EURO 2000) in Nederland en België. Afgelopen zomer speelde het merk een thuiswedstrijd als sponsor van het FIFA WK-voetbal in Japan en Zuid-Korea.