Ingezonden persbericht


Plasmon geeft succesvolle demonstratie van Ultra Density Optical (UDO) tijdens COMDEX

De eerste optische diskdrive met blauwviolet laser ter wereld, met 30GB per cartridge voor professionele opslagapplicaties

Melbourn, Verenigd Koninkrijk, 9 december 2002 - Plasmon de marktleider voor professionele optische archiveringsoplossingen, maakt bekend dat de nieuwe UDO drive en media technologie met succes is gedemonstreerd tijdens de COMDEX handelsbeurs in Las Vegas (Verenigde Staten) in de week van 18 november 2002.

Pers, partners en analisten van over de gehele wereld waren aanwezig tijdens de exclusieve meetings met de CEO van Plasmon, Nigel Street, waarbij de UDO technologie werd gedemonstreerd. Hiervoor werden twee UDO drives op afzonderlijke pc's gebruikt voor het schrijven en lezen van videodata op 30GB media. Als onderdeel van de presentatie werden de media uitgewisseld tussen de twee drives om de stabiliteit en de interoperatieve werking van de UDO drives aan te tonen.

UDO is de nieuwste generatie 5.25" optische technologie en de eerste optische disk drive met blauwviolet laser ter wereld die specifiek is ontworpen voor de markt voor professionele dataopslag. De UDO media zal verkrijgbaar zijn in standaard 5.25" cartridges met een initiële capaciteit van 30GB; de capaciteit is uitbreidbaar tot 120GB. Anders dan voorgaande technologieën ondersteunen UDO drives zowel Rewritable als echte "Write Once" formaten. De combinatie van de grote capaciteit en de flexibele mediaformaten maakt UDO bij uitstek geschikt om tegemoet te komen aan voorgeschreven standaarden van het bedrijfsleven en de overheid voor langdurige data-archivering tegen aanzienlijk gereduceerde kosten per gigabyte.

"Wij zijn bijzonder verheugd dat we deze stap in de ontwikkeling van UDO hebben bereikt en dat we de mogelijkheden van deze technologie helder kunnen demonstreren," aldus Christopher Harris, President van Plasmon, Inc. "Het succesvol demonstreren van de UDO technologie op de COMDEX is een belangrijke mijlpaal die onze toewijding voor dit project onderstreept en aangeeft dat we UDO volgens schema op de markt willen brengen."

"Tijdens de UDO demonstratie van Plasmon op COMDEX 2002 mocht ik aanwezig zijn bij een succesvolle demonstratie van de technologie. De ontwikkeling van UDO verloopt volgens schema, in overeenstemming met de geplande introductie," aldus Wolfgang Schlichting, Research Manager voor Removable Storage bij IDC.

Plasmon ontwikkelt de UDO drive technologie en Rewritable / Write Once optische media respectievelijk in de faciliteiten in Colorado Springs, Colorado (Verenigde Staten) en Cambridge (Verenigd Koninkrijk). De Alpha levering van de UDO drives zijn gepland voor het tweede kwartaal van 2003 en de productieleveringen voor het derde kwartaal van dat jaar.

persinformatie:

Mocht u naar aanleiding hiervan nog vragen hebben aarzel dan niet om contact met mij op te nemen op het onderstaand adres. Ook voor high-res beeldmateriaal kunt u bij mij terecht.

Lilian van Tongerlo Sally Fisher (Marketing Manager EMEA) Mills Hughes & Partners Plasmon Data Limited Tel: +31 (0)40-2110110 Tel: +44 (0) 1763 262963 E-mail: lilian@mills-advertising.com E-mail:sfisher@plasmon.co.uk