Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Renkum, inbraak in personenauto
Publicatiedatum: 09-12-2002

Nadat er zondagavond op de Kuijpersweg in Renkum was ingebroken in een auto heeft de politie even later de auto van de vermoedelijke daders onbeheerd weer aangetroffen op de Klein Amerikaweg in Renkum. De buit bleek zich nog in de auto te bevinden. Getuigen waarschuwden omstreeks kwart voor zeven de politie in verband met een auto-inbraak op de Kuijpersweg in Renkum. Daarbij bleken de daders ook nog een hek op de Gardiaan in Heelsum omver te hebben gereden, waarbij de kentekenplaat van de auto was achtergebleven. Na een kort onderzoek in de omgeving werd de auto van de vermoedelijke daders teruggevonden. Bij de inbraak zou ook nog een andere auto betrokken zijn geweest, die eerder in Wageningen zou zijn ontvreemd. Deze auto werd later door de Wageningse politie teruggevonden in Wageningen. De politie stelt een nader onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

West Veluwe-Vallei

---

Wageningen, gestolen auto teruggevonden
Publicatiedatum: 09-12-2002

De politie heeft zondagavond op de Lawickse Allee een Ford Escort aangetroffen die van diefstal afkomstig bleek te zijn. De auto is vermoedelijk vanaf een parkeerterrein aan de Lawickse Allee ontvreemd. De zaak kwam aan het licht nadat er diezelfde avond in Renkum een inbraak in een auto had plaatsgevonden waarbij getuigen een soortgelijke auto hadden zien wegrijden. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in aan de auto.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Scherpenzeel, inbrekers gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 09-12-2002

Twee jongens, een 14-jarige uit Driebergen-Rijsenburg en een 19-jarige uit Zeist, zijn zondagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hopeseweg op de grens tussen Scherpenzeel en Overberg. Kort na het ongeval ontdekte de politie dat het tweetal vermoedelijk betrokken was geweest bij een inbraak in een sportaccommodatie aan de De Breelaan in Scherpenzeel. Het verdachte duo, dat met lichte verwondingen was overgebracht naar het Eemlandziekenhuis in Amerfoort, werd daar later aangehouden. Het verdachte tweetal reed omstreeks acht uur in hun auto van Scherpenzeel via de Hopeseweg richting Overberg. In de bocht, waar de weg overgaat in de Heuvelsesteeg, kwam de auto van het tweetal door nog onbekende oorzaak op de weghelft bestemd voor het verkeer uit tegenovergestelde richting. Daar reed op dat moment een auto, bestuurd door een 30-jarige man uit Scherpenzeel. In de daarop volgende aanrijding raakte het duo gewond en raakten beide voertuigen zwaar beschadigd. Voorbijgangers stopten bij het ongeval en waarschuwden politie en ambulance. Toen inmiddels terplaatse gekomen agenten het ongeval wilden afhandelen kregen zij een melding van een inbraak die zojuist zou hebben plaatsgevonden bij een sportaccommodatie in Scherpenzeel. Het toeval wilde dat de andere betrokkene bij de aanrijding, de 30-jarige uit Scherpenzeel, toevallig lid bleek te zijn van de sportvereniging waar de inbraak zou hebben plaatsgehad en enkele goederen die zich in de auto van de verdachten bevonden, herkende als het eigendom van de sportvereniging. Hierop besloten de agenten het verdachte tweetal in het ziekenhuis aan te houden. Het verdachte duo is inmiddels ingesloten in afwachting van verder onderzoek.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606