Ingezonden persbericht


Persbericht

Datum: 9 december '02

Fax / e-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties

Betreft: Samenstelling Raad van het Gemeenschapsonderwijs volledig

De Raad van het Gemeenschapsonderwijs is volledig. Naast de vertegenwoordigers die ouders en gecoöpteerden en personeel hebben gekozen (zie persbericht 18 november 2002: http://www.gemeenschapsonderwijs.be/persberichten/pers18nov02.htm), heeft de minister van Onderwijs nu ook de vertegenwoordigers van hogescholen en universiteiten aan ons bekend gemaakt. Leden aangeduid door Universiteiten en Hogescholen Volgende personen werden aangeduid om vanaf 1 januari 2003 te zetelen in de Raad van het Gemeenschapsonderwijs: Leden aangeduid door de Vlaamse Universiteiten:

· Prof. Dr. Karine Verschueren (KU Leuven)

· Prof. Dr. Geert De Soete (Universiteit Gent)
· Prof. Dr. Rudolf De Smet (VUB)
Leden aangeduid door de Vlaamse autonome hogescholen:
· Doumen Martine (Hogeschool Antwerpen)

· Vermeersch Roland (Hogeschool West-Vlaanderen)
Verkozen leden
Mevrouw Mevrouw Sofie Christiaens was zowel verkozen in de eerste geleding (vertegenwoordigers ouders en gecoöpteerden) als in de tweede geleding (vertegenwoordigers personeel). Zij verkiest te zetelen als vertegenwoordiger van het personeel. Bijgevolg neemt de heer Danny Jamart, (Bredene) haar plaats als vertegenwoordiger van ouders en gecoöpteerden in. Hij was de eerste opvolger op de lijst van de vertegenwoordigers van de ouders.

De Raad neemt vanaf 1 januari 2003 de bevoegdheden op hem toegewezen door het bijzonder decreet op het gemeenschapsonderwijs. De leden dienen voor hun definitieve aanstelling aan een aantal formele aspecten te voldoen.

De volledige samenstelling van de Raad en meer informatie over de bevoegdheden, de samenstelling en de verkiezingen kunt u vinden op onze website: http://www.gemeenschapsonderwijs.be/raadgo/

Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E. Jacqmainlaan 20 - 1000 Brussel
tel.: 02-790 93 06 - fax: 02-790 95 06 - gsm: 0477-23 13 57 e-mail: dries.vandermeersch@rago.be