Rijksvoorlichtingsdienst


Afzender: RVD/ Koninklijk Huis
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 06-11-2002 12:11

MEDEDELING VAN DE RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

PRINS VAN ORANJE OPENT RIJKSMUSEUM AMSTERDAM SCHIPHOL

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent maandag 9 december 2002 een dependance van het Rijksmuseum Amsterdam op de luchthaven Schiphol. In het museum is een kleine tiental kunstwerken te zien uit de collectie van het Rijksmuseum.

De schilderijen worden tentoongesteld in een zwevende goudkleurige ruimte, met een oppervlak van 160 m2. Het is een ontwerp van architectenbureau Benthem Crouwel.
Het museum bevindt zich achter de paspoortcontrole op de Holland Boulevard, de verbindingsgang tussen de E- en de F-pier. Het museum is gratis toegankelijk.

De permanente collectie schilderijen die op Schiphol te zien zal zijn, is onder andere van de hand van Jacob van Ruisdael, Pieter de Hoogh en Jan Steen. Ook komt er een meesterwerk van Rembrandt te hangen, een portret van Saskia van Uylenburg.

Naast de vaste presentatie is het voornemen enkele keren per jaar een kleine tentoonstelling te organiseren. Deze presentaties zullen afwisselend kunstwerken tonen uit de collectie van het Rijksmuseum Amsterdam en uit andere musea en erfgoedinstellingen in Nederland.