GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie Nieuwsbrief 19 november 2002 16:36
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
GroenLinks bijeenkomst Vluchtelingen- en moslimvrouwen aan het woord

(19 november 2002)

Voorafgaande aan de internationale dag van de mensenrechten organiseren Naima Azough en Farah Karimi (Tweede-Kamerfractie GroenLinks) op maandag 9 december een discussiemiddag voor vluchtelingen- en moslimvrouwen.

Moslimvrouwen en vluchtelingenvrouwen staan in het brandpunt van de belangstelling. Hun aanwezigheid in Nederland is de laatste maanden niet onopgemerkt gebleven. Door de bedreigingen tegen Ayaan Hirsi Ali heeft de maatschappelijke discussie over emancipatie en integratie een flinke zet gekregen.

Het besef groeit dat er nog veel mis is met de sociale, juridische en economische positie van moslimvrouwen en vluchtelingenvrouwen. Maar terwijl het debat over hun emancipatie scherper en scherper wordt gevoerd, komen de vrouwen om wie het gaat veel te weinig aan het woord.

Het gesprek gaat op de discussiemiddag over het recht op emancipatie. Kunnen vrouwen met een islamitische achtergrond het met elkaar eens worden, ook als ze niet actief gelovig zijn? Hoe kunnen vrouwen met een islamitische of vluchtelingenachtergrond zelf hun positie verbeteren? Hoe gaan ze dat aanpakken? Wat moet er al eerste gebeuren? En wie van hen begint?

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 9 december vanaf 14.30 uur in de Tweede Kamer (Plein 2, Den Haag) en is primair bedoeld voor (allochtone) vrouwen.

Voor deelname aan deze middag kunt u zich opgeven via een e-mail aan f.salhi@tk.parlement.nl.



GroenLinks