Rijksuniversiteit Groningen

06 dec 2002

Nummer 151 6 december 2002

Eerste bachelor aan de RUG

Eerste bachelordiploma voor student informatica

Maandag 9 december 2002 wordt aan de Rijksuniversiteit Groningen het eerste bachelordiploma uitgereikt aan informaticastudent Jan Hendrik Boelens. Hij mag zich dan Bachelor of Science noemen, zoals dat ook op zijn Engelstalige bul staat vermeld. Op de Nederlandstalige bul staat het als volgt omschreven: 'De examencommissie van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen verklaart dat Jan Hendrik Boelens, geboren op 22 april 1980 te Groningen, het afsluitende examen van de bachelor opleiding informatica met goed gevolg heeft afgelegd'. De buluitreiking is om 16.00 uur in de Senaatskamer van het Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen.
Bachelor-masterstrucuur
Noot voor de pers

Jan Hendrik Boelens behaalde op 31 augustus 2000 zijn propedeuse informatica, waarna hij eerst nog verder studeerde in de oude stijl. Per 1 september 2002 had hij de mogelijkheid om over te stappen naar de nieuwe bacheloropleiding. Die rond hij nu dus af. Dit bachelordiploma is het toegangsbewijs voor de masteropleiding. Jan Hendrik Boelens gaat zijn masteropleiding doen in het buitenland.

Bachelor-masterstrucuur

Voor alle nieuwe studenten die vanaf 1 september 2002 zijn begonnen bestaat een opleiding uit twee fasen: de bachelorfase en de masterfase. Universitaire studenten volgen eerst een (brede) bacheloropleiding van drie jaar, daarna stromen ze door naar een (meer gespecialiseerde) masteropleiding. Deze herziening van het hoger onderwijs biedt kansen voor een meer op maat gesneden, flexibel onderwijsaanbod, voor een gemakkelijke doorstroom tussen universiteiten (ook van en naar buitenlandse), voor de overstap van hogescholen naar universiteiten en voor mogelijkheden voor levenslang leren.

Noot voor de pers

Nadere informatie: afdeling Interne en Externe Betrekkingen, tel. (050)363 54 46.