Korps: Friesland, plaats: Fryslân 9-12-2002
Politieberichten van 9/12 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Goutum: aanrijding
Maandagochtend raakte een automobilist om 05.50 uur de macht over het stuur kwijt aan de Overijsselseweg. De bestuurder, een 20- jarige Leeuwarder bleef ongedeerd. Waarschijnlijk raakte hij de vangrail door gladheid in de bocht tussen Goutum en Werpsterhoek. Zowel auto als vangrail liepen schade op.

Leeuwarden: wildplasser
Op zondag werd om 04.50 uur een wildplasser aangehouden die stond te plassen tegen het politiebureau aan het Hoflplein. Toen de politieagenten hem ontdekten ging hij er vandoor. Hij werd na een korte achtervolging aan de Voorstreek aangehouden. Tegen de verdachte, een 27- jarige Hagenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

Hurdegaryp: vechtpartij met letsel
Op zaterdag, omstreeks 00.45 uur, raakte een 19-jarige inwoonster van Haulerwijk gewond toen zij aan de Rijksstraatweg door een automobilist, een 44-jarige inwoner van Opeinde werd aangereden toen zij plotseling de weg opliep. Zij werd per ambulance naar het MCL te Leeuwarden gebracht. Vlak daarvoor had op dezelfde locatie een ruzie plaatsgevonden tussen twee stellen waarvan de mannen elkaar te lijf waren gegaan. De mannen hadden gedronken. De aanleiding van de onenigheid werd niet duidelijk.

Heerenveen: inbraak bedrijf
Afgelopen weekend werd ingebroken in een container, die stond bij een bedrijf in aanbouw aan de Kuper. De container, eigendom van een bedrijf uit Heerenveen, werd opengebroken. Uit de container werden drie boormachines van het merk Hilti weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 58-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Bolsward: verwarde man
Maandag omstreeks 07.30 uur kwam er een melding binnen dat op de Marktstraat een man zou lopen met een kruisboog en dat hij met deze boog zou schieten. Op de Snekerstraat werd de man, een 33-jarige inwoner van Bolsward, aangetroffen. De man, die in psychische nood verkeerde, was in het bezit van de kruisboog en een drietal pijlen. De man werd aangehouden. De kruisboog met de pijlen werden in beslag genomen. De man werd overgebracht naar het bureau en vandaar uit overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272