Gemeente Renswoude


Gemeenteberichten


* Burgerlijke stand

* Grof vuil

* Bouwvergunningen

* Jongerenraad

* 30 km zone en woonerf

* Diploma-uitreiking en onderscheiding brandweerman
* Foto-expositie en kerststallen in de bieb
* Nee, nog niet in hele buitengebied 60 km zone
* Riolering buitengebied Renswoude gereed
* Bouwvergunningen

Burgerlijke stand
Datum: 09/12/2002 Bron: Heraut

BURGERLIJKE STAND GEMEENTE RENSWOUDE

Geboren:
23-11: Esmée, dochter van E.J. van de Glind en J. van Baaren; 27-11: Jordy Leandro, zoon van J.A. Goes en W. Veldhuizen; 29-11: Quinty, dochter van J.W. van Ee en P. Vink.
Ondertrouwd:
03-12: C. Boon en J.T.C. van Rinsum.

Gehuwd:
geen.

Overleden:
geen.
Grof vuil
Datum: 09/12/2002 Bron: Heraut

WIJZIGING IN HET OPHALEN VAN GROF VUIL


Per 1 januari 2003 wordt het grof vuil niet meer automatisch bij u opgehaald.
Wilt u grof vuil aanbieden, dan dient u dit telefonisch te melden bij Openbare Werken, telefoonnummer 572239. Dan wordt u doorgegeven wanneer u het vuil aan de weg kunt zetten.
Bij het grof vuil mag geen bouw- of sloopafval worden aangeboden. Ook bielzen worden niet meegenomen.
Het vuil moet in hanteerbare hoeveelheden worden aangeleverd. Elektrische apparaten mogen niet aan de weg worden gezet. Deze kunt u wel afleveren op de werf aan de Molenstraat.
Mocht u over het bovenstaande nog vragen hebben, dan kunt u s morgens tussen 07.30 en 12.00 uur contact opnemen met de heer Sennef, bereikbaar op bovengenoemd telefoonnummer
Op 2 januari a.s. zullen de straten in onze gemeente een extra veegbeurt krijgen om de vuurwerkresten zoveel mogelijk te verwijderen. Wij vragen u dan ook uw auto zodanig te parkeren dat de veegauto zijn werk goed kan doen.
Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking.
Bouwvergunningen
Datum: 09/12/2002 Bron: Heraut

INGEKOMEN AANVRAGEN BOUWVERGUNNING

De volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:
1. de heer E.C. Schimmel ten behoeve van de bouw van een bijgebouw bij het perceel Barneveldsestraat 42-42a te Renswoude;
2. de heer R.J. van der Grift ten behoeve van de bouw van een wagenloods op het perceel Oude Holleweg 29 te Renswoude;
3. de heer P. van Heugten ten behoeve van de bouw van een bedrijfswoning op het perceel De Hooge Hoek 12 te Renswoude. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Floor van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, tel.: 0318-578160. Jongerenraad
Datum: 09/12/2002 Bron: Heraut

OPROEP VOOR DEELNAME AAN RENSWOUDSE JONGERENRAAD
Er komt een jongerenraad in Renswoude. De jongerenraad bestaat uit 6-10 jongeren van 14-20 jaar, die in Renswoude wonen en die het leuk vinden om zich bezig te houden met de leefbaarheid van Renswoude voor jongeren. Het zou mooi zijn als uit iedere jongerengroep één of twee jongeren in deze raad gaan zitten.
Peter Walraven, lid van de gemeenteraad van Renswoude, is bereid voorzitter van de jongerenraad te worden. Ook Leo Verkerk zit in de jongerenraad. De jongerenraad beslist onder meer hoe de 1.150,-- die op de gemeentebegroting staat voor jeugdwerk, besteed gaat worden. Hoe vaak de jongerenraad bij elkaar komt, beslist de jongerenraad zelf, maar je moet er toch wel op rekenen dat het een avond in de maand kost. Verder rekenen wij er op dat je tenminste een jaar aan de jongerenraad deelneemt. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Peter Walraven (tel.: 573025) of Leo Verkerk (tel.: 0343-481951). Bij hen kun je je ook opgeven, graag vóór 15 december a.s., dan kan de jongerenraad in januari a.s. van start gaan.
Het College van Burgemeester en Wethouders
30 km zone en woonerf
Datum: 25/11/2002 Auteur: J.A.A.H. Hosang

RENSWOUDE- Binnen de bebouwde kom van Renswoude zijn verschillende 30 km-zones ingesteld. Enige tijd geleden is de Kastanjelaan 30 km-zone geworden. Daarnaast is bij de Van Reedeweg sprake van een woonerf. Hier mag uitsluitend stapvoets gereden worden.

Alle weggebruikers worden erop gewezen dat deze verkeersmaatregelen niet voor niets genomen zijn. De verkeersveiligheid is erbij gebaat, indien iedereen zich ook aan de geldende maximumsnelheden houdt.

Naleving van de maximumsnelheid geschiedt voor een groot gedeelte door de politie, maar sociale controle kan hierbij ook een belangrijke rol spelen. Iemand mag best aangesproken worden op onverantwoord rijgedrag.
Diploma-uitreiking en onderscheiding brandweerman Datum: 25/11/2002 Auteur: J.A.A.H. Hosang

RENSWOUDE- Zaterdagavond werd in de oefenruimte van de Vrijwillige Brandweer Renswoude de jaarlijkse brandweeravond gehouden. Op die avond komen naast brandweeraangelegenheden ook andere zaken aan bod en staat ook gezelligheid centraal. Vandaar ook dat ook de dames van de heren spuitgasten die avond ook aanwezig zijn.

De voorzitter van de brandweervereniging, Jan van de Vliert, opende de avond heette iedereen welkom en in het bijzonder burgemeester Schorer, maar ook de oud-leden en de dames. Hij gaf een toelichting op het programma voor die avond en gaf vervolgens het woord aan de commandant.

Commandant Henk Moesbergen ging in op een aantal brandweerzaken die speelden en kijkend naar 2003 wees hij op de geplande investeringen en veranderingen en ging hij ook in op de komst van het nieuwe communicatiesysteem C2000. Wanneer C2000 is ingevoerd zullen politie, brandweer en ambulance vlekkeloos met elkaar kunnen communiceren, iets wat nu nog wel eens problemen oproept.

Zaken als het realiseren van een jeugdbrandweer, waarover tijdens de laatst gehouden algemene beschouwingen nog werd gesproken, of vrouwen in het korps, waren zaken die niet ter discussie stonden.

Burgemeester Schorer sprak zijn waardering uit voor de inzet en studiezin bij de leden van de Vrijwillige Brandweer en wees er op dat ook bij de gemeenteraad veel waardering bestaat voor de leden van het korps. Schorer ging ook niet voorbij aan het resolute optreden bij de bestrijding van brand en wees op branden langs de Barneveldsestraat waarbij men naast blussen ook de twee daders in de kraag had gevat. Ook de inzet tijdens het weekend van 26 en 27 oktober, met de nodige stormschade, liet de burgemeester niet onvermeld. Hij wees op het hoge opleidingsniveau binnen het korps en stelde dat ieder jaar toch weer nieuwe diplomas behaald zijn. Vandaar ook dat hij aan Hendrik Jan van de Kaa het diploma brandwacht kon overhandigen. Ap van den Brink ontving het brandweerinstructeurs diploma.

Hierna richtte de burgemeester zich tot de heer Jan van Gent die vanwege 30 jaar trouwe dienst bij de brandweer een onderscheiding op het revers gespeld kreeg. Twee jaar was Van Gent actief geweest bij de brandweer Veenendaal en 28 jaar bij de brandweer Renswoude.

Voor de dames van de gediplomeerden en gedecoreerde waren er bloemen en die bloemenhulde viel ook de dames die zich na de verbouwing van de kazerne verdienstelijk hadden gemaakt ten deel.

De ontspanningscommissie zorgde voor het resterende programma voor deze avond en dus rolden de bingoballen en waren leuke prijzen te verdienen. Het heerlijke buffet liet iedereen zich goed smaken en onder het genot daarvan en een drankje was het al weer snel laat geworden.
Foto-expositie en kerststallen in de bieb
Datum: 25/11/2002 Auteur: J.A.A.H. Hosang

RENSWOUDE- In de Openbare Bibliotheek aan de Van Reedeweg kunt u niet alleen maar boeken etc. vinden. Van tijd tot tijd zijn er ook exposities. Op dit moment kunt op de panelen een foto-expositie zien over het ontstaan van industrieterrein de Hooge Hoek .

De foto's zijn eigendom van de gemeente Renswoude.

In de vitrinekasten kunt u kerststallen uit de hele wereld bewonderen. De kerststallen zijn gekozen uit een grote verzameling. Zo zijn er kerststallen van glas, van hout, van steen en ook van diverse andere materialen.

U treft er kerststallen die afkomstig zijn uit Azië, Amerika, Afrika en Europa. Het is zeker de moeite waard om even een kijkje te komen nemen.
Nee, nog niet in hele buitengebied 60 km zone
Datum: 25/11/2002 Auteur: J.A.A.H. Hosang

RENSWOUDE- In de commissie Financiën en Openbare Werken was het wethouder Blaauwendraat, die voordat de commissieleden zich konden uitspreken, het voorstel van het college om te komen tot het instellen van 60 km. zones in het buitengebied van Renswoude toelichtte. Hij wees er op dat één en ander ook met de buurgemeenten besproken was en stelde dat veel woon-werkverkeer gebruik maakt van de wegen in het buitengebied. Er bleek zelfs even gespeeld te zijn met de gedachte om tijdens de spitsuren enkele wegen in het buitengebied af te sluiten, maar daar men vooral in Amerongen problemen mee.

Wijkagent Van Doorn stelde dat de snelheid op de wegen in het buitengebied varieert van 50 tot 70 kilometer terwijl hij er verder op wees dat de fietssuggestiestroken effect hebben.

Het was de heer Hidding (Visie) die voorstander was van 60 km in het hele buitengebied maar de heer Vlastuin (SGP) wilde dat niet in het hele buitengebied. Ging je hiertoe over dan moest er ook gehandhaafd worden.

In antwoord op een vraag van wethouder Blaauwendraat merkte Vlastuin op dat je eerst zou moeten onderzoeken of je die 60 km ook op de doorgaande wegen van toepassing wilde verklaren. Ook de heer Verbeek (CDA) vroeg zich af wat het nut was van 60 km in het hele buitengebied. Kan je niet of nauwelijks handhavend optreden dan heeft zon maatregel niet veel zin. Mevrouw Van Mourik (VVD) had ook zo haar bedenkingen tegen dat plan en was van mening dat de fietssuggestiestroken een goede zet zijn.

Het hoofd Openbare Werken de heer Römers pleitte er voor om toch voor alle wegen in het buitengebied over te gaan tot de invoering van 60 km zones. Zijn betoog werd in zekere zin onderstreept door de opmerking van wijkagent Van Doorn die stelde dat wanneer men hiertoe zou overgaan er ook handhavend zou worden opgetreden, dus snelheidscontroles. Van Doorn vond ook dat 80 km op bijvoorbeeld de Barneveldsestraat te hard was.

Opnieuw brak de heer Römers een lans voor de invoering van 60 km. in het hele buitengebied maar de heer Vlastuin wilde daarin niet met hem meegaan en stelde voor om die 60 km. zones alleen in te voeren op de Emminkhuizerlaan, de Ubbeschoterweg en de Veenweg, waar inmiddels de fietssuggestiestroken gerealiseerd zijn.

De heer Hidding wilde nog iets verder gaan en stelde voor om ook de Barneveldsestraat daar aan toe te voegen en zijn suggestie kreeg bijval van de wijkagent.
Wethouder Blaauwendraat leek het met betrekking tot de invoering van 60 km op de Barneveldsestraat toch raadzaam om hierover toch eerst nog contact op te nemen met de gemeenten Barneveld en Ede omdat de weg ook over hun grondgebied loopt.

Besloten werd om de 60 km zones in te voeren op de Ubbeschoterweg, de Veenweg, de Emminkhuizerlaan en de Hopeseweg en wie weet zal de Barneveldsestraat over enige tijd ook 60 km. zone zijn. Riolering buitengebied Renswoude gereed
Datum: 25/11/2002 Auteur: J.A.A.H. Hosang

RENSWOUDE- De aanleg van de riolering in het buitengebied van Renswoude is voltooid. Alle panden in het buitengebied hebben de mogelijkheid om aan te sluiten op de riolering en voor degenen die die beslissing nog niet genomen wordt het langzamerhand toch tijd dit alsnog te overwegen omdat dit anders toch problemen gaat opleveren. Men heeft nu zes weken de tijd om die beslissing om aan te sluiten te nemen en doet men dat niet dan kan dit toch onoverkomelijke problemen opleveren omdat de gemeente en het Waterschap Vallei & Eem dan handhavend gaan opgetreden.

Nu de mogelijkheid tot aansluiting daar is is men verplicht om aan te sluiten op de riolering.

De realisering van de riolering buitengebied, die in Renswoude in drie fasen is uitgevoerd, is aardig voorspoedig verlopen want binnen vijf jaar is het hele buitengebied van de gemeente nu van riolering voorzien.

In die laatste fase ging het om 82 aan te sluiten percelen waarvan er enkele in Overberg (gemeente Amerongen), Veenendaal en Woudenberg gelegen zijn maar die ook in deze fase zijn meegenomen.

Voor Renswoude ging het om aan te sluiten percelen op de Utrechtseweg, de Wittenoordseweg, de Emminkhuizerlaan, de Biesbosserweg, de Woudegge, de Groeperweg , de Grote Fliertseweg, de Munnikenweg, de Paralelleweg, de Kerkstraat, de Oude Holleweg en de Kooiweg.

Uiteraard was die gereedkoming van die laatste fase een moment om toch even bij stil te staan, een wat feestelijke gebeurtenis, die zich afspeelde in de loods van Waterschap Vallei & Eem nabij de Roode Haan in Renswoude.

Het waren Dijkgraaf Van de Langemheen en wethouder Wolleswinkel die via een openingshandeling de afsluiting van de werkzaamheden in het kader van de riolering van het buitengebied luister bijzetten.

Van de Langemheen en Wolleswinkel draaiden een schakelaar om waardoor de laatste pomp in werking werd gezet.

In Restaurant de Hof was het wethouder Wolleswinkel, die in aanwezigheid van het college van burgemeester en wethouders, enkele raads- en commissieleden, het Waterschap Vallei & Eem en mensen uit de aannemerswereld een terugblik gaf van het hele traject dat gelopen was. Hij zag in 1983 de Grontmij starten met het maken van een plan, op basis van no cure no pay. Heel belangrijk was de subsidieregeling van de provincie Utrecht, toen nog belast met het waterkwaliteitsbeheer. In december 1994 kreeg Renswoude het groene licht, men kon rekenen op subsidie voor dit project.

Met de voorbereiding voor de eerste fase werd in 1995 gestart en de Barneveldsestraat werd als eerste van riolering voorzien.

Momenteel, zo merkte Wolleswinkel op, hebben we in het buitengebied nog te maken met een tweetal overstorten en ook daarover wordt overleg gevoerd met het waterschap en zal een oplossing gevonden worden.

Dijkgraaf Van de Langemheen van het Waterschap Vallei & Eem stelde dat Renswoude destijds toch wel een bijzondere positie had ingenomen.Toen wij het waterkwaliteitsbeheer van de provincie Utrecht overnamen was de subsidie die was toegezegd toch wel een zorgenkindje maar nu de resultaten er zijn, zijn we er toch erg gelukkig mee. Ik zou graag zien dat in het Gelderse eenzelfde subsidieregeling hiervoor zou hebben bestaan. Uiteraard zijn ook wij gelukkig met de realisering van de 3e en tevens laatste fase van de riolering buitengebied in Renswoude.

Inmiddels zijn 230 percelen aangesloten en vooral in de 2e fase werd het grootste aantal aansluitingen gerealiseerd. Bouwvergunningen
Datum: 25/11/2002 Bron: Heraut

INGEKOMEN AANVRAAG BOUWVERGUNNING

De volgende aanvraag voor een bouwvergunning is ingediend:

de heer H. van Veldhuisen ten behoeve van de bouw van een berging op het perceel Barneveldsestraat 35 te Renswoude.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Floor van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, tel.: 0318-578160.
---

VERLEENDE BOUWVERGUNNING

Door het college van burgemeester en wethouders is de volgende bouwvergunning verleend aan:

de heer M. van Veldhuisen ten behoeve van de uitbreiding van een kippenstal op het perceel Wittenoordseweg 3 te Renswoude.

Een ieder, die door het verlenen van een bouwvergunning rechtstreeks in zijn/haar belangen meent te zijn getroffen kan daartegen binnen zes weken, derhalve tot 7 januari 2003, schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.

Binnen diezelfde termijn kan ook om schorsing van een bouwvergunning worden gevraagd bij de Voorzitter van de Sector Bestuursrecht van de Arrondissementsrechtbank, Maliebaan 34, 3581 CR te Utrecht.
---

MELDING BOUWVOORNEMEN

De volgende melding bouwvoornemen is ingediend:

de heer H.J. van Verseveld ten behoeve van de uitbouw van de keuken aan de woning De Meent 52 te Renswoude.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Floor van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Renswoude, tel.: 0318-578160.

© 2002 Gemeente Renswoude