Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SANDRA V/D SLOOT NET BUITEN TOP 10 TIJDENS DEBUUT RACE IN PANOZ KLASSE

In haar streven om eens iets anders op racegebied te doen, debuteerde Sandra van der Sloot in een Panoz GT/GTS race op het Amerikaanse circuit van Road Atlanta. Na een tweetal trainingen startte de 27-jarige coureur uit Alphen aan den Rijn op zondagmiddag als twaalfde. In de race wist zij direct een plaats te winnen en eindigde dus net buiten de Top 10 als elfde.

Na de vliegreis meldde Sandra van der Sloot zich vrijdagmorgen bij de organisatie van de Panoz Pro Racing Series op het circuit Road Atlanta. "Daar mocht ik in totaal vier sessies van ieder 20 minuten rijden op die toch best wel heftige baan. Na iedere sessie kwamen we in een klaslokaal bij elkaar en werd er tekst en uitleg bij je prestaties gegeven. Mijn eerste sessie heb ik gebruikt om de baan en de auto te verkennen. Dat was zeker niet eenvoudig, omdat er in dit circuit meerdere 'blinde hoeken' zitten, waar je feitelijk zonder enig herkenningspunt instuurt. Maar ook die auto, een Panoz GTRA is wel heel bijzonder! Samen met een teamgenoot mocht ik deze training rijden met een 325 pk versie. Bruut geweld, veel herrie, heel bijzonder! Gelukkig ging het steeds beter en deelde de cursusleiding die mening. Mijn beste tijd lag echter nog steeds meer dan twee seconden onder die van de kampioen. De zaterdag begon ik met een vrije training, maar dat wil zeker niet zeggen dat alles is toegestaan. Zo krijg je hier een boete van 100 Dollar per 100 toeren, wanneer achteraf blijkt dat de motor meer toeren heeft gemaakt dan is toegestaan. En een keer 'flat spot' remmen levert je naast vier platte vlakken op de banden ook een extra onkostenpost van 50 Dollar per band op. Verstandig dus om daar tijdens het rijden goed aan te denken", vertelde Sandra in de loop van de zaterdag.

Sandra van der Sloot was dit weekend niet de enige deelneemster, zij streed dit slotweekend van de klasse tegen 29 concurrenten. Om een eerlijk verloop te garanderen werd er geloot wie met wie welke auto zou delen. "In tegenstelling tot mijn eerste wagen voelde deze minder goed aan. Daarnaast hadden ze me ook nog eens in de groep van gevorderden gezet. Door de problemen met de techniek lukte het maar niet om mijn tijden verder te verbeteren. Achteraf beloofde men mij de auto nog eens grondig na te kijken. Zondagmorgen hoorde ik van de leiding dat er het nodige aan de auto veranderd was. Tijd dus voor de eerste echte kwalificatie. Voor mijn gevoel had de auto achter iets minder 'los' mogen staan. Nu brak hij vrij makkelijk uit. In de tweede sessie ging het beter en eindigde ik als twaalfde voor de race met een rollende start. Dat laatste is wel heel apart, omdat je ook nu weer niet boven je maximale toerental mocht komen. Dat zou mij immers weer de nodige Dollars kosten. Ik kwam uit in de groep voor gevorderden en dat was een veld met in totaal 15 auto's. Bij de start kon ik gelijk 1 plaats pakken en heb vervolgens de hele race die elfde plaats verdedigd. Een plaats in de Top 10 was mogelijk, maar dan had ik mijn maximale toerental moeten overschrijden en dat was het me niet waard. Alles overziend heb ik het fantastisch naar mijn zin gehad en wil ik zeker nog eens terugkeren. Dat laatste zal echter afhankelijk zijn van de financiële mogelijkheden, besluit Van der Sloot haar verhaal.

Het debuut van Sandra van der Sloot in de Panoz GT/GTS Pro Racing Series werd mede mogelijk door de steun van: Rensportschool Zandvoort, Cable 1, Bribus Keukens, CineNova, Supercars Magazine, Boot-Rialto, Argos Autoschade en Arai Helmen. ====== ====== ======

Alphen aan den Rijn/Road Atlanta 9 december 2002
Foto: Vrij van copyright