KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Peeters, Hinnemann en Janssen nieuwe begeleiders nationaal dressuurteam

9-12-2002

PAPENDAL Jan Peeters (Weert), Johan Hinnemann (Voerde) en Sjef Janssen (Erp) zijn de nieuwe begeleiders van het nationale dressuurteam. Dat maakte KNHS-directeur George de Jong vandaag bekend tijdens een persconferentie op Nationaal Sportcentrum Papendal.

Als teammanager is Jan Peeters verantwoordelijk voor de aansturing van het A- en B-kader en het nationale team. Hij wordt daarin ondersteund door Sjef Janssen en Johan Hinnemann, die de functie van trainer/coach zullen vervullen. De keuze voor deze drie specialisten is bewust gemaakt door de KNHS, in nauw overleg met de ruiters uit het huidige A-kader. Peeters, Hinnemann en Janssen beschikken over ruime Olympische ervaring en waren direct betrokken bij de recente dressuursuccessen.

De combinatie van Peeters, Hinnemann en Janssen staat garant voor knowhow op het gebied van zowel coaching, planning als het proefgericht rijden. Het uitwisselen van ervaringen en het afstemmen van trainingsmethoden en systemen is van cruciaal belang om de internationale toppositie van Nederland te behouden. Het ondersteunen en adviseren van nieuwe combinaties en hun privé-trainers op weg naar de top is een belangrijk speerpunt van het nieuwe begeleidingsteam. In de komende weken werkt het drietal hun visie uit tot een gedegen plan van aanpak.

Bron: KNHS