Gemeente Den Helder

05-11-2002
Kandidaatstelling leden van de Tweede kamer der Staten-Generaal Op dinsdag 10 december 2002 vindt de kandidaatstelling voor de verkiezing van de leden van de
Tweede Kamer der Staten-Generaal plaats. Op die dag kunt u de lijsten van kandidaten (model H1) inleveren bij het hoofdstembureau in het stadhuis van Den Helder, Drs. F. Bijlweg 20, 1784 MC Den Helder, van 9.00 tot 15.00 uur. Naast deze kandidatenlijsten moet u de volgende formulieren inleveren:

- de verklaringen van instemming van de kandidaten met hun kandidaatstelling (model H 9);

- de machtigingen tot het plaatsen van de aanduiding van de politieke groepering boven een kandidatenlijst (model H 3-1);
- samenvoegingen daarvan, boven een kandidatenlijst (model H 3-2);
- de verklaringen van ondersteuning van een kandidatenlijst (model H 4);

- de verklaringen van het verbinden van de kandidatenlijsten tot een lijstencombinatie (model I 10).
U kunt bovenstaande formulieren tot en met de dag van de kandidaatstelling gratis afhalen bij de afdeling Burgerzaken op de begane grond van het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20.

Voor de kandidaatstelling moet u een waarborgsom van 11.250,- betalen op een banknummer van het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Den Haag, tenzij u met uw politieke groepering bij de laatstgehouden verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal één of meer zetels heeft behaald.
Bij het hoofdstembureau moet u op de dag van de kandidaatstelling ook het bewijs van storting van deze waarborgsom (model H 12) inleveren.

Meer informatie kunt u krijgen bij de afdeling Burgerzaken, Drs. F. Bijlweg 20,
1784 MC Den Helder, telefoon 0223 671666.
Informatie over het rekeningnummer voor de storting van het bedrag voor de kandidaatstelling kunt u krijgen bij de Kiesraad in Den Haag, telefoonnummer 070 4267670.

« terug