Gemeente Waalwijk

Wegwerkzaamheden Kruising N261 / Prof.Kamerlingh Onnesweg / Tilburgseweg

Vorige week hebben wij u geïnformeerd over de werkzaamheden aan de kruising tussen de N261 en de Prof. Kamerlingh Onnesweg/ Tilburgseweg (meubelboulevard Piet Klerkx). Tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden die in de eerste week van januari 2003 starten zal het verkeer hiervan grote hinder ondervinden. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken is een aantal maatregelen getroffen die u in het onderstaande artikel terug kunt vinden. We organiseren ook een informatieavond op 10 december in het gemeentehuis van Waalwijk. Hier kunt u terecht voor meer informatie en eventuele vragen.

Aanleiding wegwerkzaamheden
Er zijn drie factoren aanwezig die aanleiding geven tot het verrichten van werkzaamheden op deze kruising, te weten:

*

Uit verkeerskundig onderzoek en de dagelijkse praktijk is gebleken dat de kruising N261 Prof. Kamerlingh Onnesweg het huidige verkeersaanbod niet meer kan verwerken en dus voor verbetering vatbaar is.
*

De Weg-om-de-Noord (Noorder Allee) direct aan te sluiten op de N261. Deze weg is de hoofdontsluitingsweg (50 km/h), die om het grootste deel van Landgoed Driessen gaat lopen. De Weg-om-de-Noord is voornamelijk bedoeld om het lint van Sprang-Capelle van verkeer te ontlasten.

*

Ook zijn de V.R.I.s (verkeersregelinstallaties) aan het einde van hun technische
levensduur. Zo zal de VRI op de kruising tussen de N261 / Prof. Kamerlingh Onnesweg / Tilburgseweg en op de kruising Prof. Kamerlingh Onnesweg / Prof. Asserweg worden vervangen. De nieuwe installaties zijn betrouwbaarder en energiezuiniger.

Genoemde factoren zijn voor de Gemeente Waalwijk aanleiding geweest om de noodzakelijke werkzaamheden gecombineerd /gelijktijdig uit te voeren. De werkzaamheden zullen naar verwachting 10 weken gaan duren en de kruising wordt waarschijnlijk in de eerste week van maart weer voor verkeer opengesteld. Het project is in samenwerking met de provincie Noord-Brabant tot stand gekomen.

Wat houden de werkzaamheden precies in?

*

De aansluiting van de Noorder Allee op de N261 inclusief het verwijderen van het noordelijk deel van de Tilburgseweg. Aan deze zijde van de kruising zal een informatiehaven met stadsplattegrond worden aangelegd.

*

Aanleg van zogenaamde buslussen, bedoeld om de doorstroom van het openbaar vervoer te bevorderen.

*

Het aanpassen van het wegdek. Er zal een combinatie deklaag worden aangebracht. Dit heeft als groot voordeel dat het wegvlak beter bestand is tegen spoor- en ribbelvorming.

*

Op de Prof. Kamerlingh Onnesweg zal een extra linksafstrook richting Tilburg worden gerealiseerd.

*

Ook zal op de Prof. Kamerlingh Onnesweg (splitsing Prof. Asserweg) het verkeer kunnen gaan beschikken over een extra rechtdoor strook.

Te verwachten verkeershinder en omleidingroutes Tijdens de uitvoering die begin januari van start gaat - zal het verkeer grote hinder ondervinden van de werkzaamheden. Om deze hinder te beperken is een aantal maatregelen getroffen. Een deel van deze werkzaamheden vindt s nachts - buiten de spitsuren - plaats. Het project wordt, mits de weersomstandigheden dit toelaten, begin maart afgerond.

De bedrijven aan de Prof. Kamerlingh Onnesweg en Tilburgseweg blijven tijdens de uitvoering van de werkzaamheden bereikbaar.

Voor het verkeer worden drie omleidingroutes ingesteld (zie illustratie):

*

Route 2 (verkeer richting Raamsdonkveer/ s Hertogenbosch: Bachlaan, Floris V Laan, Cartografenweg, Van Andelstraat, Taxandriaweg West.

*

Route 5 (verkeer richting Kaatsheuvel/ Tilburg: Mozartlaan, Blyde Incomste Laan, Burg. Smeelelaan, Wielstraat, Van Haestrechtstraat, Tilburgseweg.

*

Route 3 (verkeer vanuit Sprang-Capelle)
Tilburgseweg, Bevrijdingsweg

De Omleidingroutes:

Naast deze omleidingroutes zal het Oosteind, om de verkeershinder in deze straat enigszins te beperken, voor vrachtverkeer worden afgesloten. Ook is het belangrijk om te weten dat:
*

De kruising Tilburgseweg N261 wordt in zijn geheel afgesloten gedurende de werkzaamheden. De zuidzijde van de Prof. Kamerlingh Onnesweg blijft open, zodat u Waalwijk altijd in kan vanaf de N261.
*

Het noordelijk deel van de Tilburgseweg in zijn geheel wordt afgesloten van verkeer. Dit betekent dat u Sprang-Capelle via deze weg niet in of uit kunt, maar de aan de Tilburgseweg liggende bedrijven blijven bereikbaar.

*

De N261 altijd open blijft voor doorgaand verkeer.
*

Hulpdiensten constant op de hoogte worden gehouden.

Informatieavond

Om alles nog eens extra onder de aandacht te brengen en u ook de gelegenheid te geven vragen te stellen over het project zal er op dinsdag 10 december aanstaande een informatieavond worden gehouden. Deze vindt plaats in de kantine van het gemeentehuis van Waalwijk, begint om 19.00 uur en is om 21.00 uur afgelopen. U bent van harte welkom!

Meer informatie?
Gedurende de uitvoering van het project wordt u op de hoogte gehouden via deze pagina, de kabelkrant (Maastad Media) en de gemeentelijke website: www.waalwijk.nl.
Ook zal het Waalwijks Bedrijven Platform alle actuele informatie op hun website plaatsen: www.wbp-waalwijk.nl. Wanneer er toch nog onduidelijkheden bestaan, kunt u altijd contact opnemen met:

Gemeente Waalwijk: de heer Van de Ven, tel. 0416-683769

Bedrijven kunnen contact opnemen met:
Waalwijks Bedrijven Platform: de heer Van der Linden, tel. 0416-336633