Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-12-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.35 uur

Oorzaak brand niet vastgesteld

(Zie ook het persbericht d.d. 05-12-02 van district Rijn & Venen: `Brand`)
MIJDRECHT De politie heeft een technisch en tactisch onderzoek ingesteld naar het ontstaan van de brand in een partycentrum aan de Grutto afgelopen woensdag 4 december 2002.

Mede doordat de brand met een grote hitte gepaard ging en dat vrijwel het gehele gebouw door de brand verloren is gegaan, kan geen exacte oorzaak van het ontstaan van de brand worden vastgesteld.

Tot op heden is niet gebleken dat er sprake zou zijn van enig misdrijf. De politie sluit de mogelijkheid niet uit dat het ontstaan van de brand toch het gevolg is geweest van een technische storing.

Agressieve kat

WOERDEN Op zondag 8 december werd een jongen door een agressieve kat aangevallen.

Op maandag 9 december belde een bewoonster van de Molenvlietbrink dat op zondag 8 december, rond 15.15 uur, haar zoon voor de tweede keer door een agressieve kat was aangevallen en gebeten. De aanval vond in de achtertuin van hun woning plaats en de meldster wist niet van wie de kat was. Het beest was rood gestreept, zeer agressief en zag er naar haar zeggen verwaarloosd uit.

De meldster heeft het advies gekregen dat als ze de kat weer ziet, zij de dierenambulance moet bellen, zodat het kennelijk verwaarloosde dier kan worden gevangen en onderdak kan worden gebracht.

Snelheidscontrole

KOCKENGEN De politie heeft op maandag 9 december een snelheidscontrole op de Provincialeweg N 401 gehouden.

De controle vond tussen 16.45 uur en 17.30 uur plaats. 565 voertuigen hielden zich aan de maximumsnelheid van 80 km/u. 50 Bestuurders reden sneller, met een hoogst gemeten snelheid van 128 km/u. De hardrijders werden bekeurd.