Provincie Friesland

Datum: 10 - 12 - 2002

Persuitnodiging

Publieksavonden Regiovisie
Stadsregio Leeuwarden en Westergozone

De gemeenten Boarnsterhim, Franekeradeel, Harlingen, Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Littenseradiel, Tytsjerksteradiel en Medaldumadeel ontwikkelen samen met de provincie Fryslan en de waterschappen een 'Regiovisie'. Deze visie schetst de ruimtelijke, economische en sociale ontwikkelingen en ambities van de regio tussen 2010 en 2030. Met de Regiovisie willen zij de regio op de kaart zetten: binnen Fryslan, in Noordelijk verband, in Nederland en in Europa.

Publieksavonden
Wij willen u van harte uitnodigen aanwezig te zijn bij de publieksavonden over de Regiovisie. Op de bijeenkomsten zal het voorlopig ontwerp worden gepresenteerd en met belangstellenden besproken. Thema's die aan de orde zullen komen: de leefbare regio (wonen, werken en voorzieningen), landbouw, de invloed van de fysieke infrastructuur en de rol van het water. De resultaten van de avonden worden betrokken bij het opstellen van de definitieve Regiovisie.

Wanneer en waar?
Er worden drie bijeenkomsten georganiseerd voor maatschappelijke organisaties en inwoners van de regio.
Grou: dinsdag 10 december, hotel Oostergoo, Nieuwe Kade 1 Leeuwarden: woensdag 11 december, Oranjehotel, Stationsweg 4 Franeker: dinsdag 17 december, Bloemketerp, Burg. J. Dijkstraweg 3
Programma
19.15: zaal open, ontvangst met koffie
19.30: welkom door burgemeester
19.40: presentatie door adviesbureau BVR
20.30: pauze met koffie & koek
20.50: ruimte voor vragen en discussie tot ca. 22.15 uur, onder leiding van Andries van Weperen.

Informatie
Er is een publieksfolder gemaakt, ook is het voorlopig ontwerp van de Regiovisie beschikbaar, dit staat op de internetsite van de provincie geplaatst (www.fryslan.nl). De folder en het voorlopig ontwerp kunt u aanvragen via het projectsecretariaat: 058 - 233 87 87. E-mail: mammerlaan@leeuwarden.nl

Voor meer informatie over dit bericht: Siska van der Weij, Communicatie Regiovisie/provincie Fryslan. Tel. 058 - 292 57 98.