Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 10-12-2002 10.35 uur Berichten van dinsdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 27 4015

Met skateboard onder auto
ZUIDLAREN - Een 11 jr. jongen uit Zuidlaren is maandagmiddag opgenomen in het ziekenhuis. De jongen was samen met twee vriendjes met skateboarden aan het spelen bij het viaductje in de Schipborgerweg in zijn woonplaats. Toen de jongen op zijn skateboard naar beneden ging lette hij niet goed op en kwam hij onder een auto. De bestuurster, een 38 jr. vrouw uit Noordlaren, kon de jongen niet meer ontwijken. Met verwondingen aan hoofd en rug is de jongen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht en daar opgenomen.

Vrouw na echtelijke ruzie in ziekenhuis
COEVORDEN - Een 29 jr. vrouw uit Coevorden is maandagavond gewond opgenomen in het ziekenhuis na een ruzie met haar 36 jr. echtgenoot. De man is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau in Emmen. Over de aard van het letsel is verder nog niets bekend. Ook is nog niet duidelijk hoe het letsel is toegebracht. De politie hoopt vandaag door verklaringen van de man en het slachtoffer meer duidelijkheid te krijgen.

Houten schuur afgebrand
HOLLANDSCHEVELD - Maandagavond is aan het Hollandscheveldse Opgaande in Hollandscheveld een houten schuur afgebrand. In de schuur stonden isolatiematerialen en gereedschappen. De eigenaar ontdekte de brand doordat de stoppen in zijn woning er uit vlogen. De gewaarschuwde brandweer kon de schuur niet meer redden. De politie gaat er van uit dat de brand is ontstaan door kortsluiting. Een schadebedrag is niet bekend.

Auto uitgebrand
DWINGELOO - Op een parkeerplaats aan de Spieregerweg bij Dwingeloo brandde maandagavond een personenauto uit. De auto was daar eerder op de dag met pech achtergelaten door de eigenaar, een inwoner van Hoogeveen. Mogelijk dat de brand is ontstaan door een technisch mankement.

Milieuvervuiling
GROLLOO - De politie gaat proces-verbaal opmaken tegen een 39 jr. bewoner van de Amerweg in Grolloo. Maandagavond constateerde de politie dat de man o.a. autobanden aan het verbranden was op zijn erf. Volgens de man, die vorig jaar ook al is bekeurd voor hetzelfde vergrijp, is het legaal afvoeren van de banden hem te duur. Daarom steekt hij deze maar in brand.