Gemeente Haarlemmermeer


* Besluiten B&W


+ 3 december 2002

... B & W-nieuws week 48

2. Het college van B&W heeft ingestemd met het raadsvoorstel en raadsbesluit om een krediet te verlenen voor de uitvoering van de tweede fase van de rioleringswerkzaamheden in de Dennenlaan te Zwanenburg.
Het gaat om een krediet van ¤ 495.000,- uit het Gemeentelijk Rioleringsfonds. De uitvoering van de tweede fase zal in het voorjaar van 2003 plaatsvinden. Gedurende deze fase zal het gedeelte van de Dennenlaan tussen de Wilgenlaan en de Olmenlaan worden aangepakt. Het college stelt het presidium voor het voorstel ter advisering voor te leggen aan de raadscommissie Openbare Werken en Milieu.

2. Het college van B&W heeft ingestemd met het voorstel de koopzondagenregeling niet te wijzigen en de koopzondagregeling vastgesteld. De regeling houdt in dat gemeenten per deelgebied maximaal 12 koopzondagen per jaar aanwijzen. In Haarlemmermeer zijn, in overleg met het bedrijfsleven, drie deelgebieden vastgesteld. Elke ondernemer blijft overigens vrij om daadwerkelijk aan een koopzondag mee te doen.
Het college stelt het presidium voor het B&W besluit ter informatie toe te sturen naar de raadscommissie Ruimte, Economie, Grondbedrijf en Lucht.


1. Het college van B&W heeft kennis genomen van nota 'instroom allochtone medewerkers'. In deze nota worden voorstellen gedaan om de werving van allochtone medewerkers te intensiveren en te streven naar een toename van het aantal allochtone medewerkers met 2% per jaar tot 10.54%. Ook na het behalen van dit percentage allochtone medewerkers zal er aandacht blijven bestaan voor werving van allochtone medewerkers.


2. Het college van B&W heeft de aanvullende welstandscriteria inzake veel voorkomende bouwwerken vastgesteld.
Op 1 januari treedt de gewijzigde woningwet in werking. Een belangrijke wijziging betreft de verplichting om een welstandsnota vast te stellen. Het doel van deze nota is de welstandsbeoordeling voor de aanvrager transparanter te maken en bestuurlijke verantwoordelijkheid te versterken. Voor de categorie lichte bouwplannen vervalt de verplichting om de welstandscommissie te consulteren. B&W kunnen een aanvraag voor een lichte bouwvergunning overigens wel voor advies voorleggen aan de welstandscommissie.


1. Het college van B&W heeft besloten de brief inzake de toekomstvisie Brandweer toe te zenden aan de commissie Algemene Bestuurszaken en Middelen.
In de begrotingsraad van d.d. 14 november 2002 zijn besluiten genomen over de uitbreiding van de brandweer op Schiphol en in Hoofddorp. Deze voorstellen staan verwoord in de Programmabegroting 2003-2006 en komen voort uit de toekomstvisie van de brandweer, de nota "(Op) Tijd voor Toekomst; uitdagingen en knelpunten voor de brandweer tot 2012". De hoofdpunten uit deze nota zijn de uitbereiding van de repressieve dienst, de versterking van de rol die de sector proactie/ preventie heeft in de veiligheidsketen, investeren in de kwaliteit van het personeel en personeelsbeleid, het imago versterken en de modernisering van de bedrijfsvoering.
Het college stelt het presidium voor de brief en bijbehorende stukken te agenderen voor de vergadering van 11 december 2002.


1. Het college van B&W heeft het beleidsplan 2003 Sociale Zaken en Werkgelegenheid vastgesteld. Het beleidsplan geeft inzicht in de beleidsvoornemens en activiteiten van de gemeente op het gebied van een rechtmatige en doelmatige uitvoering van de Algemene bijstandswet, de bevordering van de zelfstandige bestaansvoorziening door inschakeling van arbeid in dienstbetrekking en de realisatie van cliëntenparticipatie bij de uitvoering van de Algemene bijstandswet. Het college stelt het presidium voor het raadsvoorsel ter advisering aan de gemeenteraad te agenderen voor de vergadering van de raadscommissie Welzijn, Onderwijs en Cultuur op 12 december 2002 en ter besluitvorming voor de vergadering van de gemeenteraad op 19 december 2002.


1. Het college van B&W heeft ingestemd met het voorstel het leerlingenvervoer in de periode 1 januari 2003 - 1 augustus 2007 te gunnen aan Verhoef Personenvervoer.
In verband met de afloop van het contract met ConneXXion is begin 2002 een procedure gestart voor een nieuw contract leerlingenvervoer via een Europese aanbesteding. Drie bedrijven hebben zich uiteindelijk ingeschreven. Als economisch voordeligste aanbieder is gekozen voor Verhoef BV uit Uithoorn. Namens de burgemeester zal de wethouder Steffens - van de Water van jeugd en onderwijs het contract met Verhoef BV ondertekenen. Het college stelt het presidium voor het B&W besluit ter informatie toe te zenden aan de raadscommissie Welzijn, Onderwijs en Cultuur.


1. Het college van B&W heeft besloten de raad voor te stellen de door de Stichting Speciaal Onderwijs Haarlemmermeer ingediende aanvraag tot het plaatsen van een noodlokaal bij de school voor speciaal onderwijs Het Kompas. Ook stelt de gemeente middelen beschikbaar voor de eerste inrichting onderwijsleerpakker en meubilair voor de 11e groep. De financiële consequeties bedragen ¤ 127.019 als investering in 2003 voor de plaatsing van een noodlokaal en ¤ 10.526,- als investering in 2003 voor de eerste inricting onderwijsleerpakket en meubilair. Voor deze lasten is geen dekking aanwezig binnen de huidige begroting, de middelen worden verwerkt in de voorjaarsnota 2003. Het college stelt het presidium voor dit voorstel voor advisering aan de gemeenteraad te behandelen in de raadscommissie Welzijn, Onderwijs en Cultuur.


1. Het college van B&W heeft ingestemd met het voorstel ten aanzien van onderliggend openbaar vervoer een visie op te stellen en een proefproject uit te werken in 2003. Het onderliggend openbaar vervoer vormt samen met het hoogwaardig openbaarvervoer het totale OV-netwerk. Onder hoogwaardig openbaar vervoer wordt het spoorvervoer en de Zuidtangent en aftakkingen verstaan. Met onderliggend openbaar vervoer wordt al het overige openbaar vervoer bedoeld. Het doel van het opstellen van de visie is drieledig: het opstellen van dé beleidsnota onderliggend openbaar vervoer voor de gemaante Haarlemmermeer, het toetsen van de huyidige situatie en het definiëren van oplossingen in de vorm van maatsregelen voor gesignaleerde knelpunten en wensen. Het college stelt het presidium voor het B&W besluit te agenderen voor de vergadering van de raadscommissie Wonen en verkeer op 16 december 2002.


1. Het college van B&W heeft de voortgangsrapportage herstructurering bedrijventerreinen vastgesteld. De rapportage biedt inzicht in de voortgang van de verschillende lopende herstructureringsprojecten en het beleidsveld herstructurering in het algemeen. Daarnaast blikt de rapportage vooruit op de planning 2003 en verder. Het college stelt het presidium voor het B&W besluit ter informatie toe te zenden aan de raadscommissie Ruimte, Economie, Grondbedrijf en Luchthaven.


2. Het college van B&W stemt in met het raadsvoorstel kredietaanvraag herstructurering bedrijventerreinen 2002. Het gaat om een bedrag van ¤ 181.500,- Het college stelt het presidium voor het raadsvoorstel ter advisering te agenderen aan de raadscommissie Ruimte, Wonen, Economie, Grondbedrijf en Luchthaven.


2. Het college van B&W heeft ingestemd met het beëindigen van de lopende huurovereenkomst en ingebruikgevingsovereenkomst met Dura Vermeer Infra BV voor grond te Cruquius en met de verkoop van de niet voor de nieuwe aansluiting van de Spaarneweg op de Bennebroekerdijk benodigde grond aan Dura Vermeer Infra BV. De te verkopen grond krijgt via een ontwerpbestemmingsplan in voorbereiding een bedrijfsbestemming in plaats van openbaar groen.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen