Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 10-12-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.30 u) Dinsdag, 10 december 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen maandag in een woning aan de Roebroekweg in Heerlen vond de politie een hennepkwekerij met totaal ruim 150 hennepplantjes. Dit werd allemaal, samen met de aangetroffen apparatuur zoals een zevental groeilampen, zeven transformatoren, twee ventilatoren en schakelklokken, in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen een van de bewoners.

Heerlen/Brunssum; ingebroken
Bewoners van een woning aan de Joost van Vondelstraat in Heerlen ontdekten vanmorgen, dinsdagmorgen dat was ingebroken. Inbrekers zijn afgelopen maandag op dinsdag nacht de woning via de achterzijde binnengedrongen en hebben ondermeer een stereo-installatie en enkele honderden cds gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.
Ook in een woning aan de Eikenlaan in Brunssum is afgelopen nacht, maandag op dinsdag nacht ingebroken. Hier zijn de inbrekers via een raam, middels zogenaamd gaatjesboren, de woning binnengedrongen. Het is nog niet duidelijk of / wat er precies is gestolen. Dat moet nog precies worden nagegaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Klimmen; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen maandagmiddag in een woning aan de Retersbekerweg in Klimmen vond de politie in de garage een hennepkwekerij met totaal ruim 320 hennepplanten. Die werden samen met de aanwezige groeilampen (15), transformatoren (15), ventilatoren (3) en afzuiginstallatie etc. in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen een van de bewoners.
Ook in een andere woning aan de dezelfde Retersbekerweg vond de politie een hennepkwekerij. De politie ruimde ook deze hennepkwekerij met totaal zon 175 hennepplanten en groeilampen, transformatoren etc. op / nam die in beslag. De politie maakt tegen de bewoners proces-verbaal op.

Landgraaf; inbraak
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht is ingebroken in een bedrijfspand aan de Heerlenseweg in Landgraaf. Inbrekers zijn via de achterzijde het bedrijfspand binnengedrongen en hebben een lap-top gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan.