---

Ministerie van Defensie



---

foto: Generaal-majoor Cammaert ontvangt medailles (Ellen Kurvers)

Medailles voor generaal-majoor der mariniers Cammaert

10-12-2002

Generaal-majoor der mariniers Patrick Cammaert ontving vanmorgen (10 december) op het ministerie van Defensie, uit handen van minister Korthals, twee herinneringsmedailles. Cammaert werd hiermee onderscheiden voor de twee jaar dat hij commandant van UNMEE was, de VN-vredesmissie in Ethiopië en Eritrea. Hij mocht zowel van de Verenigde Naties als van Nederland een medaille in ontvangst nemen.

Cammaert, die sinds 1 november van dit jaar militair adviseur voor vredesmissies van de Verenigde Naties is, was van november 2000 tot oktober 2002 commandant van UNMEE. In de beginperiode van UNMEE bestond de Nederlandse deelname uit ongeveer 1.250 militairen, afkomstig uit de gehele krijgsmacht. Op 11 juni 2001 beëindigde Nederland haar inzet. Een bataljon uit India nam die taak over. UNMEE force-commander Patrick Cammaert werd op 31 oktober 2002 in Asmara opgevolgd door de Britse generaal-majoor R. Gordon.

Cammaert is momenteel de hoogste militair binnen de Verenigde Naties en de eerste militaire adviseur voor secretaris-generaal Kofi Annan. Voor de UNMEE-vredesoperatie was Cammaert onder meer in 1993 een half jaar commandant van het Nederlandse bataljon Mariniers in Cambodja en in 1995 commandant van de multinationale UNPROFOR-brigade in Bosnië. (foto: Ellen Kurvers)

Gerelateerde pagina's

* UNMEE-forcecommander Cammaert draagt functie over
* Eritrea/Ethiopië