Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 10-12-2002
1e persbericht 10 december 2003


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Politie waarschuwt voor wisseltruc met bankpasjes De politie van de Eindhovense Binnenstad heeft na een onderzoek maandagmiddag rond 16.15 uur een 35-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van een wisseltruc met een bankpasje bij een treinkaartjesautomaat op het Stationsplein op woensdag 27 november jl. Een 58-jarige vrouw uit Valkenswaard kocht toen een treinkaartje bij een automaat en betaalde met haar pinpas. Toen ze op haar pasje stond te wachten werd ze aangetikt door een onbekende die naar de grond wees. Daar lag een briefje van 10 Euro. Terwijl ze het geld oppakte is vermoedelijk haar pinpasje omgeruild voor een ander pasje. De vrouw bemerkte pas een paar dagen later, toen ze wilde pinnen, dat ze een verkeerd bankpasje in haar bezit had. Ondertussen was haar rekening reeds leeggeroofd. De verdachte is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek. Onderzocht wordt ook of de verdachte mogelijk betrokkenheid heeft bij vergelijkbare incidenten op andere NS-stations.

Eindhoven: Bekeurd voor geluidsoverlast
In een woning aan de Bokrijkstraat is dinsdag rond 00.10 uur een 23-jarige Eindhovenaar onder verzet aangehouden. De politie ging naar zijn woning toe in verband met geluidsoverlast die vanuit het pand veroorzaakt zou worden. In de woning troffen ze de 23-jarige verdachte aan die op herhaaldelijk verzoek weigerde om zijn muziekinstallatie zachter te zetten. Uiteindelijk is de verdachte aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Hij is met een bekeuring van 69 Euro naar huis gestuurd.

Eindhoven: Verdachten van diefstal uit opbergruimte aangehouden Op het Kastelenplein zijn maandag rond 21.50 uur een 19-jarige en een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. Het duo wordt verdacht van het openbreken van een opbergkastje in een omkleedruimte van een bedrijf aan het Kastelenplein kort voor hun aanhouding. Uit een tas werd vervolgens 50 Euro weggehaald. Het personeel betrapte de verdachten. Zij konden hen onder verzet aanhouden en overdragen aan de politie. Zij zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven/Waalre: Verdachten in gestolen auto opgepakt Na een achtervolging kon de politie dinsdagochtend rond 00.45 uur op de Juliana de Lannoylaan in Waalre een 18-jarige inwoner van Valkenswaard en een 19-jarige Eindhovenaar aanhouden. De politie kwam het duo op het spoor toen zij hen op de Keizersgracht in Eindhoven in een gestolen auto zagen rijden. Uit onderzoek bleek dat de auto van vrijdag op zaterdag was weggenomen vanaf de Hoogstraat in Eindhoven. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven/s Gravenhage: Gestolen scooter terecht De politie Haaglanden heeft in samenwerking met de politie van de afdeling Eindhoven Woensel Noord maandag in s Gravenhage een 18-jarige en een 19-jarige Hagenees aangehouden. Beide verdachten werden aangehouden op een scooter die op 28 oktober jl. werd weggenomen uit een bedrijf aan de Bisschop Bekkerslaan in Eindhoven. De gestolen scooter is in beslag genomen. In het pand werd toen ingebroken en er werden twee scooters weggenomen. De daders kwamen het pand toen binnen door een voordeur open te breken. Uit onderzoek bleek dat de 18-jarige bestuurder verdacht wordt van heling. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De 19-jarige bijrijder is na verhoor naar huis gestuurd. Hij blijkt geen betrokkenheid te hebben bij het geheel. De politie onderzoekt de zaak verder.