---
DataDirect Technologies introduceert DataDirect SequeLink versie 5.3

---
Universele Client biedt 100% Managed Data Providers voor .NET-connectie met alle grote databases Duffel, 09/12/2002

DataDirect Technologies, producent van connectiesoftware, introduceert DataDirect SequeLink versie 5.3, een complete middlewareoplossing die een universele client biedt voor ODBC, JDBC, ADO en .NET. Bovendien zijn nieuwe clients voor het Microsoft .NET-platform en support voor JDBC en XML toegevoegd.

Nieuwe .NET-clients uitgerust met 100% 'managed code' DataDirect Technologies levert als enige producent 100% Managed Data Provider voor .NET voor connectie met alle grote databases. Het betreft ondermeer databases van Oracle, SQL Server, DB2, Sybase en Informix. Bovendien kunnen ontwikkelaars vanuit een .NET-omgeving elke database die compatibel is met ODBC, verbinden met behulp van de SequeLink Socket Server.

De nieuwe .NET dataproviders zijn uitgerust met 100% 'managed code'. Ze draaien binnen de .NET Common Language Runtime (CLR) om een optimale werking en beveiliging te garanderen. Ze zijn apart getest en gecertificeerd met de NET-testpaketten van Microsoft teneinde een kwalitatief hoge technologie en compatibiliteit met de applicaties en tools van Microsoft te waarborgen.

DataDirect SequeLink's ondersteuning voor .NET levert een krachtige architectuur met gelijke interfaces en functies voor alle databronnen. Deze architectuur optimaliseert interoperabiliteit tussen meerdere databases en zorgt ervoor dat de code niet meer aangepast moet worden wanneer met verschillende databronnen gewerkt wordt.

Support voor JDBC
DataDirect SequeLink 5.3 is compatibel met alle JDBC 3.0-specificaties zodat ontwikkelaars de JDBC-features optimaal kunnen benutten. Twee nieuwe componenten vereenvoudigen de JDBC-ontwikkeling: DataDirect Test voor JDBC, een grafisch debugging-programma en DataDirect Spy voor JDBC een voorziening om oproepen te traceren.

Nieuw support voor XML
DataDirect SequeLink kan in combinatie met DataDirect jXTransformer gebruikt worden om JDBC-applicaties met de functionaliteit van XML uit te breiden. DataDirect jXTransformer is een XML-softwarecomponent die de gegevens tussen XML en relationele formaten voor iedere database omzet. DataDirect jXTransformer levert een makkelijke en snelle methode om gegevens uit een relationele database te halen en om te zetten in de gewenste XML-structuur. Het product stelt ontwikkelaars in staat XML-applicaties te schrijven die functioneren met meerdere relationele databases of met oudere versies van afzonderlijke databases.
---
END

---
Over DataDirect Technologies
DataDirect Technologies is een toonaangevende leverancier van componenten voor de verbinding van software en gegevens. De onderneming ontwikkeld technologie die gebaseerd is op marktstandaarden en die consistente prestaties garandeert in omgevingen zoals J2EE, .NET, Web, en client/server. Dankzij zijn uitgebreide support voor ODBC, JDBC, ADO en XML, help DataDirect Technologies ontwikkelaars om hun software sneller naar de markt te brengen. DataDirect Technologies garandeert de eenvoudigste manier om software met data te verbinden ongeacht de standaard, taal, platform of databron. Voor meer informatie bezoek www.datadirect-technologies.com. Voor journalisten
Claudia Mairböck, NewsEngine PR, tel: : +31 (0)20 567 2170, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com

SequeLink is a registered trademark of DataDirect Technologies and DataDirect Test, DataDirect Spy, and DataDirect jXTransformer aretrademarks of DataDirect Technologies. JDBC is a trademark or registered trademark of Sun Microsystems, Inc. in the United States and other countries. DataDirect Technologies is independent of Sun Microsystems, Inc. All other trademarks are the property of their respective owners.
Ref.:DDT0006-101FDE