Persbericht

Datum:
10-12-2002


---

Waterschap schrapt brug- en sluisgelden Oude IJssel

Met ingang van 1 januari 2003 heft Waterschap Rijn en IJssel van de beroeps- en recreatievaart op de Oude IJssel geen brug- en sluisgelden meer. Verwacht wordt dat van deze maatregel een stimulerende werking uitgaat voor de ontwikkeling van de beroeps- en recreatievaart op de Oude IJssel. Het provinciaal bestuur van Gelderland, belast met de scheepvaartzorg, is akkoord met dit besluit.

Aanleiding en kader

De provincie Gelderland wil de omschakeling stimuleren van vrachtverkeer over de weg naar vervoer over water en spoor. In het Vaarwegenplan en het Sociaal economisch beleidsplan 2002 - 2006 van de provincie, was de heffing van brug- en sluisgelden als knelpunt voor de ontwikkeling van de beroeps- en recreatievaart opgevoerd. Waterschap Rijn en IJssel, via delegatie door de provincie met de vaarwegzorg op de Oude IJssel belast, anticipeerde hierop door de brug- en sluisgelden te schrappen. De jaarlijkse opbrengst van deze heffing ad ¬ 50.000,-- zal via verhoging van de provinciale bijdrage in het vaarwegbeheer over de Oude IJssel, met genoemd bedrag naar het waterschap terugvloeien.


---

---

Noot voor de pers:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Bijen van de unit Communicatie van Waterschap Rijn en IJssel. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 0314 - 36 93 67, of mobiel 06 - 22 20 01 78.