Gemeente Weert

09/12/2002

Eerste contract voor zorg bewoners koopappartementen

Door een samenwerking van Stichting Ouderenzorg Weert en Planoform Vastgoedontwikkeling worden in een parkachtige omgeving aan de Helmondseweg in Weert 30 koopappartementen gerealiseerd met het zogeheten "Leven à la Carte"-concept. Deze 'Leven à la Carte'-dienstverlening biedt bewoners van de koopappartementen de keuze uit een groot aantal gemaksdiensten, welzijnsdiensten en vormen van zorgverlening.
De Stichting Ouderenzorg Weert en Planoform Wonen en Zorg ondertekenen op maandag 9 december om 17.00 uur in het Weerter stadhuis een raamovereenkomst. In die overeenkomst wordt deze dienstverlening verder uitgewerkt, zodat ze in de toekomst ook gegarandeerd kan worden.
Het is de eerste keer dat in Weert een dergelijk contract wordt afgesloten. De gemeente Weert vindt dit zorgaanbod bij koopappartementen een prima ontwikkeling. Het past namelijk binnen het gemeentelijke beleid om het mogelijk te maken dat burgers zelf zorg inkopen.

'Leven à La Carte' is een initiatief van Planoform Wonen en Zorg, onderdeel van Planoform Vastgoedontwikkeling.
De koopappartementen worden gebouwd in Molenakker, vlakbij de Biesterbrug. De bewoner kiest straks zelf wat hij of zij nodig heeft en betaalt daar vervolgens voor. Als de behoefte aan diensten in de loop van de tijd verandert, wordt het aanbod van dienstverlening daar op aangepast.

Informatie
De verkoop van de appartementen start in het eerste kwartaal van 2003. Voor die tijd hebben Stichting Ouderenzorg Weert en Planoform Wonen en Zorg gezamenlijk het dienstenaanbod bepaald.
Kijk voor meer informatie op www.biesterbrug.nl of bel met Planoform Eindhoven, tel. (040) 2482929.