Gemeente Helden

Milieuontmoetingsprogramma 2003: mop-schakels gezocht! Het gemeentebestuur van Helden organiseert van maandag 12 t/m zondag 25 mei 2003 voor de eerste keer het MilieuOntmoetingsProgramma, kortweg MOP genoemd.
Behalve in Helden vindt MOP dan plaats in zestien overige gemeenten in de regio´s Zuid-, Midden- en Noord-Limburg. Wat is MOP?
Met MOP willen we belangstellenden binnenleiden in de wereld waarin natuur en milieu een belangrijke rol speelt. Het is de bedoeling om in genoemde periode een uitgebreid programma van activiteiten met als onderwerp natuur en milieu aan te bieden aan groepen leerlingen van het basisonderwijs.
Het doel van MOP is een duidelijke milieuboodschap over te dragen. Naast een leuk bezoek aan een zogenaamde MOP-schakel moeten leerlingen boven alles kennis kunnen vergaren over natuur en milieu in hun directe leefomgeving.

Schakels gezocht!
Tijdens de MOP-veertiendaagse gaan de deelnemers op bezoek bij bedrijven, verenigingen of organisaties die een activiteit aanbieden op het gebied van natuur en milieu. Dit zijn de zogenaamde MOP-schakels. En daar kunnen we er heel wat van gebruiken. Het kunnen organisaties zijn die zich speciaal richten op natuur en milieu (bijvoorbeeld IVN of Staatsbosbeheer), maar ook bedrijven die bepaalde milieumaatregelen hebben getroffen (bijvoorbeeld een tuinder die op milieuvriendelijke wijze ongedierte bestrijdt). Ook particulieren, die het milieu een warm hart toe dragen en leerlingen iets over de natuur of het milieu willen leren, zijn van harte welkom. Kunt u de kinderen een bepaalde activiteit aanbieden met een duidelijke milieuboodschap dan zijn wij naar u op zoek.

Gezocht: MOP-schakel m/v Uw profiel:

- u bent een particulier, heeft een bedrijf of bent werkzaam bij een bedrijf of bent lid van een vereniging of organisatie die in het werkveld te maken heeft met natuur en/of milieu;
- u bereidt één of meerdere ontmoetingen voor en gunt de deelnemers een kijkje achter de schermen van uw dagelijkse activiteiten;
- u bent bereid de deelnemers aan MOP een leuke, maar vooral leerzame milieuontmoeting aan te bieden. Iets leren over de natuur en/of het milieu in de directe leefomgeving is het hoofddoel van het project.

Wij bieden:

- een onvergetelijke MOP-veertiendaagse waar u met plezier naar zult terugkijken;

- gratis publiciteit en een supergelegenheid om uzelf, uw bedrijf, vereniging of organisatie te profileren.

Rol MOP-schakel
Als MOP-schakel ontvangt u tijdens de MOP-veertiendaagse één of meerdere keren een groep leerlingen in uw bedrijf, kwekerij, tuin, kinderboerderij, et cetera. U laat de kinderen kennis maken met natuur- en/of milieuaspecten die een rol spelen. Bijvoorbeeld: hoe wordt spaarzaam omgegaan met energie, hoe wordt het afvalwater gezuiverd, op welke wijze wordt het afval gescheiden, wat gebeurt er allemaal in de praktijk van een dierenarts of op de manege.

Meedoen als mop-schakel of meer weten over MOP? Indien u mee wilt doen als MOP-schakel of meer wilt weten over de inhoud, activiteiten en deelname aan MOP vragen wij u contact op te nemen met de gemeentelijke coördinator Jan van der Biesen, afdeling Milieu. U kunt hem telefonisch bereiken op (077) 306 67 02 of per e-mail: jbi@helden.nl.

Wij zouden u graag als MOP-schakel willen begroeten.

10-12-2002 13:45