Provincie Utrecht

Persbericht

Overzichtspublicatie van ontwikkelingen in provincie Utrecht:

De Staat van Utrecht

10-12-2002
Wist u dat: - we in de provincie Utrecht een afstand in kilometers afleggen die gelijk is aan ongeveer 49 keer naar de zon op en neer? En dat dat alweer drie keer meer is dan vijf jaar geleden? - het huishoudelijke afval de laatste vijf jaar in de provincie Utrecht met 10% gegroeid is? - er zo'n 1200 mensen iedere dag heen en weer pendelen tussen Friesland en Utrecht? - in de provincie Utrecht 14% van alle Nederlandse bedrijven van 100 werknemers of meer gevestigd is? En dat dat 25% meer is dan vijf jaar geleden?

Met de publicatie van De Staat van Utrecht is een goed overzicht verschenen van hoe het leven in de provincie Utrecht ervoor staat. Met De Sociale Staat van Nederland van het Sociaal en Cultureel Planbureau als inspiratiebron, geeft ook dit boek inzicht in vele facetten van leven en werken in Nederland, nu dan specifiek in de provincie Utrecht. In dit boek laat de provincie de ontwikkelingen zien van een groot aantal provinciale onderwerpen: van varkensstapel tot omroep en van woningvoorraad tot oppervlaktewater. De Staat staat dan ook boordevol gegevens, cijfers en feiten: in grafieken staan de ontwikkelingen van de provincie in vergelijking met Nederland als geheel.

Discussie
Vanzelfsprekend staat ook de provinciale rol bij de onderwerpen vermeld. Deze publicatie presenteert goed wat de provincie presteert. Het provinciebestuur hoopt met deze publicatie niet alleen de Utrechtse situatie te laten zien, maar hoopt ook op discussie met haar relaties naar aanleiding van het boek. Dit is een momentopname: wat zijn de maatschappelijke behoeften en hoe kan de provincie daarop inspelen?

Meer informatie: Sari Klatter, telefoon 030 258 2042 of Sari.Klatter@provincie-utrecht.nl