Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 10 december 2002

Op dinsdag 10 december 2002 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Financiële bijstand voor alleenstaande minderjarige asielzoekers Het college heeft besloten uit het budget bijzondere bijstand eenmalig een bedrag van 6.370,-- beschikbaar te stellen voor de vrijetijdsbesteding van alleenstaande minderjarige asielzoekers (amas) die in Capelle aan den IJssel wonen.

Benoeming leden Algemeen Bestuur Bestuursacademie Zuid-Holland Het college heeft ingestemd met het voorstel om de heer A.R.J.M. van Huut (wethouder Gouda) en de heer K. Tigelaar (wethouder Alphen aan den Rijn) te benoemen tot lid van het bestuur van de Bestuursacademie Zuid-Holland.

Vergunningaanvraag voor houden van Oud en Nieuwviering in sporthal Schenkel
De burgemeester en het college hebben, ieder voor zover bevoegd, besloten een vergunning te verlenen aan de Stichting Jongerenwerk voor het houden van een Oud en Nieuwviering in sporthal Schenkel op woensdag 1 januari 2003 van 01.00 uur tot 06.00 uur.

Adviescommissie Verkeer en Vervoer (A.V.V.)
Naar aanleiding van het verslag van de vergadering van de A.V.V. op 31 oktober 2002 heeft het college met betrekking tot twee punten een nader besluit genomen. Ten aanzien van punt 637 (Reconstructie van de bermweg-Oost; uitvoering fietsoversteken) is besloten niet over te gaan tot heroverweging van de besluiten van 23 november 2002 en 31 mei 2002 om bij de reconstructie/herinrichting van de Bermweg-Oost tot 30 km/u gebied onder andere de kruisingen van de solitaire fietspaden met de Bermweg-Oost verhoogd aan te leggen. Wat betreft punt 641 (Parkeren in hofjes aan de Merellaan-Oost) is besloten het parkeren aan de kopse kant van de parkeerhaven in de hofjes aan de Merellaan-Oost te verbieden door het aanbrengen van een gele onderbroken streep.

Verzoek tot huur van strook grond gelegen naast C1000 supermarkt aan de Wingerd 251-253
Het college heeft besloten een strook grond ter grootte van circa 13 m2 naast de C1000 supermarkt aan de Wingerd 251-253 te verhuren aan Schuitema Vastgoed B.V. Deze grond zal gebruikt gaan worden als buitenopslagplaats voor winkelwagentjes.

Project Molukse intermediair
Het college is akkoord gegaan met het projectvoorstel voor het Stimuleringsfonds Openbare Gezondheidszorg (OZG) om voor een periode van drie jaar (2003-2006) een Molukse intermediair voor Capelle aan te stellen. De intermediair gaat zorgen voor een actieve bemiddeling tussen de groep Molukse senioren van 55+ en de zorg- en welzijnsinstellingen. Deze groep is in het algemeen namelijk niet goed bekend met deze instellingen. NB. Begin januari 2003 volgt een persbericht over dit onderwerp.

Vaststelling lijst stembureaus
Op grond van de Kieswet en de Tijdelijke referendumwet is Capelle aan den IJssel ingedeeld in stemdistricten. In stemdistrict 10 heeft zich een wijziging voorgedaan. Het college heeft ermee ingestemd om het stembureau in de gymzaal aan de Aleoeten 37 terug te verhuizen naar de serviceflat IJsselzicht. Ook is besloten om een nieuw stembureau te vestigen in de gymzaal aan de Fascinatio Boulevard 782. Hiermee heeft het college ingestemd met de aangepaste lijst stembureaus.

Indienen formeel bezwaar bij Ministerie SZW
Mede op advies van de VNG heeft het college besloten per brief formeel bezwaar in te dienen tegen het besluit van de minister van SZW van 24 oktober jl. inzake het budget voor I/D-banen. De minister van SZW wil de berekening en vaststelling van het budget voor 2003 en de toekenning van het voorschot voor 2003 voor de uitvoering van het besluit I/D-banen niet meer op basis van een declaratie van het aantal gerealiseerde I/D-banen beschikbaar stellen, maar als ongedifferentieerd en flexibel besteedbaar budget.