Nieuwsbericht

dinsdag, 10 december 2002, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeerscontrole
Heiloo / Castricum, maandag 9 december 2002.
Maandagmiddag werd op de Kennemerstraatweg in Heiloo en de Soomerwegh in Castricum een verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werd naast een groot aantal andere weggebruikers een 40-tal taxi's gecontroleerd. In zes gevallen werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast werden 10 bestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen en bij een vrachtwagen werd een te hoge lading gemeten. Tot slot werden vier bestuurders van bromfietsen bekeurd omdat de constructiesnelheid van hun bromfiets te hoog was.

Auto te water na aanrijding
Broek op Langedijk, maandag 9 december 2002.
Maandagavond omstreeks 18.45 uur vond een ongeval plaats op de kruising Dulleweg met de Punt. De bestuurder van een personenauto, een 39-jarige man uit Hoorn, verleende op deze kruising geen voorrang aan een andere personenauto. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de auto van de man uit Hoorn in het water naast de rijbaan van de Punt terecht kwam. De bestuurder wist zelf uit de auto te komen. Er raakte niemand gewond. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, dinsdag 10 december 2002.
In de nacht van maandag op dinsdag werd een 30-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Haringvliet. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 350 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l.

Vrouw aangehouden na belediging agenten
Castricum, dinsdag 10 december 2002.
Dinsdagmorgen werd een 33-jarige vrouw uit Castricum aangehouden op de Somerwegh. Zij reed daar met haar auto toen agenten zagen dat zij de ramen van haar auto niet voldoende vrij gemaakt had van rijp. Toen een van de agenten haar daarvoor een bekeuring gaf, uitte de vrouw een aantal beledigingen in de richting van de agenten. Hierop is zij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Fietsverlichtingscontrole
Bergen, dinsdag 10 december 2002.
Donderdagochtend is er van 7.50 uur tot 8.20 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden langs de Bergerweg in Bergen. In die periode zijn er 120 fietsers en bromfietsers gecontroleerd, waarvan er 21 bekeurd zijn wegens het rijden zonder deugdelijke verlichting.

Auto gestolen
Heerhugowaard, dinsdag 10 december 2002.
Tussen vrijdag en dinsdag is er een auto gestolen vanaf de Nelson Mandelastraat in Heerhugowaard. Het betreft een blauwe Opel Corsa met het kenteken TH-92-ZJ.

NOORDKOP

Woninginbraak
Den Helder, maandag 9 december 2002.
Maandagavond is er tussen 20.30 uur en 22.30 uur ingebroken in een woning aan de 2e Vroonstraat in Den Helder. De onbekenden zijn binnengekomen door het raam van de voordeur te vernielen en vervolgens de deur te openen. De gehele woning is doorzocht. Er is onder andere een computer, televisie, stereotoren en DVD-speler weggenomen.

Snelheidscontrole
Breezand, maandag 9 december 2002.
Maandagmiddag zijn er de gehele dag op diverse locaties snelheidscontroles gehouden in Breezand. In totaal zijn er 1150 voertuigen gecontroleerd waarvan er 67 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 121 kilometer per uur waar 80 kilometer per uur toegestaan is.

Fietsverlichtingscontrole
Schagen, dinsdag 10 december 2002.
Dinsdagochtend is er van 7.00 uur tot 8.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden langs de Hoep in Schagen. In die periode zijn ongeveer 25 fietsers gecontroleerd waarvan er 2 met ondeugdelijke verlichting fietsten. Deze personen hebben een bekeuring gekregen.

Auto gestolen
Den Helder, dinsdag 10 december 2002.
Tussen maandag 20.00 uur en dinsdag 6.45 uur is er een auto gestolen vanaf de C. Gerritsz Geusstraat in Den Helder. Het betreft een rode Opel Kadett met het kenteken YX-04-YP.

WESTFRIESLAND

Auto gestolen
Hoorn, dinsdag 10 december 2002.
In de nacht van maandag op dinsdag is er een auto gestolen vanaf de Huesmolen in Hoorn. Het betreft een zwarte Opel Calibra met het kenteken PR-HL-59.

Woninginbraak
Zwaag, zaterdag 7 december 2002.
Zaterdagavond is er tussen 18.00 uur en 19.30 uur ingebroken in een woning aan de Kieftentuin in Zwaag. De onbekenden zijn binnengekomen door het keukenraam te forceren. De inbrekers hebben een videocamera, een DVD-disc, een fotocamera en geld meegenomen.

Man rijdt in de sloot en overlijdt
Bovenkarspel, maandag 9 december 2002.
Maandagavond omstreeks 22.15 uur is een 18-jarige inwoner van Bovenkarspel met zijn auto te water geraakt langs de Provincialeweg N506 ter hoogte van de Dolfijn en de Florasingel in de gemeente Stede Broec. De man reed over de N506 vanuit de richting Hoorn en had om onbekende redenen zijn voertuig niet onder controle. In een bocht raakte de man met zijn wielen in de rechterberm en bij het corrigeren schoot hij de weg over om aan de andere kant van de weg ondersteboven met zijn auto in de sloot terecht te komen. Nadat de man uit het water was gehaald werd hij gereanimeerd en vervolgens naar de afdeling Intensive Care van het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht. Dinsdagmiddag is de man overleden aan zijn verwondingen.

Doorrijden na aanrijding met drank op
Avenhorn, maandag 9 december 2002.
Maandagavond omstreeks 19.00 uur is een 33-jarige vrouw uit Alkmaar doorgereden na een botsing met een andere auto op de Buitenroede in Avenhorn. De vrouw reed na de aanrijding door, waarna de chauffeur van de andere auto achter de vrouw aanging. Deze werd even verderop aangetroffen in een zijstraatje van de De Tocht in Avenhorn. De vrouw gaf toe dat zij een aanrijding veroorzaakt had, maar reed door omdat ze naar eigen zeggen een aantal andere auto's achter zich had rijden waardoor zij niet kon stoppen. De vrouw had teveel gedronken. Na een alcoholtest bleek dat zij 630 ug/l blies, terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De politie van Hoorn is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de aanrijding en dat er een aantal auto's achter de auto van de vrouw reed. Contact opnemen kan via het telefoonnummer 0900-8844.