Gemeente Zwolle

Print pagina

Verkiezing fietsstad 2002: Groningen verslaat Zwolle met banddikte


Datum uitgave: 10-12-2002

Onderwerp: verkeer & vervoer

De jury van Fietsstad 2002 heeft namens de Fietsersbond Groningen verkozen tot Fietsstad 2002. Na een eerste schifting bleven Groningen en Zwolle over in de eindstrijd. Zwolle werd vanmiddag uiteindelijk geroemd als tweede Fietsstad van het land. Namens het college feliciteert wethouder van verkeer Janco Cnossen de gemeente Groningen met de behaalde eretitel.

De jury was zeer onder de indruk van het gerealiseerde fietsroutenetwerk in Zwolle. De directe routes, ruime infrastructuur voor de fiets, het comfortabel wegdek en de scheiding van verkeersstromen waren onderdelen die veel waardering oogstten in het juryrapport. Een prestatie die niet vanzelfsprekend is in een stad met een historisch centrum en de nodige barrières zoals rivieren, spoorlijnen en snelwegen die dwars door een stedelijk gebied lopen, aldus de jury.

Deze uitslag is voor Zwolle een stimulans om de ingeslagen weg voort te zetten en om het beleid op voorzieningenniveau verder te verfijnen. Wethouder Janco Cnossen heeft de ambitie om de komende periode met name aandacht te geven aan het verbeteren van de
stallingsvoorzieningen in de binnenstad. Uiteraard met als doel om in 2003 de eretitel Fietsstad te behalen!

Externe instanties:
Fietsersbond
Fietsersbond ENFB, verkiezing fietsstad

Bron: Communicatie Datum van 10-12-2002 tot 16-12-2002