Gemeente Breda

Persberichten

09-12-2002

Bredase Vrijwilligerspenning 2002 naar de heer Bert van Gerven en de vrijwilligers van de stichting

De heer Bert van Gerven en de vrijwilligers van de stichting Kinderboerderij Breda Noord ontvangen vanavond uit handen van wethouder Marja Heerkens de Vrijwilligerspenning 2002 van de stad Breda. De heer Van Gerven krijgt de penning voor zijn individuele inzet voor Toneelstichting Tosti. De vrijwilligers van de Kinderboerderij Breda Noord krijgen de penning voor de opzet en organisatie van een bijzondere kinderboerderij die verschillende maatschappelijke belangen dient.

De heer Van Gerven is al 15 jaar de drijvende kracht achter de vele activiteiten van Toneelstichting Tosti. Zowel voor kinderen, de jeugd van 12 tot 20 jaar, als voor volwassenen is hij organisator en begeleider van toneel- en theaterproducties. Ook is hij organisator van theaterkampweken voor kinderen tot 12 jaar en van het Alida openluchtfestival. Verder voert hij het beheer over de spelersbank: een databank waarin Bredase amateur toneelspelers zijn opgenomen. Ter gelegenheid van Breda 750 was Bert van Gerven de stuwende kracht achter de kinderproductie De Bronzen sleutel van Breda en de speurtocht met dezelfde titel voor alle basisscholen in Breda. Tenslotte is hij betrokken bij de organisatie en opzet van de Theaterette in het Valkenbergfestival.

De vrijwilligers van de Kinderboerderij Breda Noord vormen een actieve groep die open staat voor allerlei vernieuwende ideeën en met het runnen van de kinderboerderij verschillende maatschappelijke belangen dient. De combinatie van natuur en milieu in de kinderboerderij, de aandacht voor de leefbaarheid in de buurt, de activering van verschillende groeperingen, de activiteiten en faciliteiten voor jong en oud. Alles is in een betrekkelijk korte tijd door deze groep tot stand gebracht. Het is volgens het college van burgemeester en wethouders een voorbeeld van buurtparticipatie in een zeer breed verband.

Het gemeentebestuur heeft grote waardering voor de inzet van deze vrijwilligers en laat dat blijken tijdens de feestelijke uitreiking van de Vrijwilligerspenning 2002. Het gaat het gemeentebestuur met name om de belangeloze inzet van al deze mensen, die op zo veel verschillende terreinen in de Bredase samenleving actief zijn. De jury heeft 32 voordrachten beoordeeld. Het betreft 17 individuele kandidaten en 14 groepen. Eén groep is twee maal voorgedragen. De overige genomineerde individuele kandidaten waren de heer Piet Goedhart, de heer Janus Hermus, mevrouw Annie van Steen, mevrouw Joke Buitelaar en de heer Joop Keller. De overige genomineerde groepen waren de vrijwilligers van de Stichting Zomerkampen, de jongerengroep uit Geeren Noord, de groep fietsbewaking van de parochie O.L.V. ten Hemelopneming Prinsenbeek en de vrijwilligers van het Regionaal Patiënten en Consumenten Platform West-Brabant. Zij ontvangen een oorkonde vanwege hun bijzondere verdiensten voor de stad Breda.

De uitreiking van de penningen vindt vanavond voor de tiende keer plaats en begint om 18.30 uur. Plaats van handeling is partycentrum De Kroon aan de Boschstraat in Breda.

Breda, 9 december