Ingezonden persbericht


HET GEHEIM VAN 'OPLOSSINGSGERICHT MANAGEMENT'

Den Haag, 12 november 2002 - Niet zoeken naar oorzaken in het verleden, maar de aandacht richten op oplossingen in de toekomst. Dat is in een notendop de essentie van 'Oplossingsgericht management'. Voorbeeld: de sfeer op een afdeling is slecht. De meeste managers proberen in zo'n situatie te achterhalen wat daarvan de oorzaak is, om van daaruit het probleem op te lossen. Het middel is vaak erger dan de kwaal: medewerkers gaan elkaar verwijten maken, het vertrouwen daalt tot een dieptepunt en de situatie wordt in feite alleen maar erger.

CONSTRUCTIEF
Oplossingsgericht management werkt anders. Een manager die volgens deze nieuwe methode leiding geeft, gaat op zoek naar situaties waarin de sfeer wel goed was en zal aan de hand daarvan voorstellen doen (of laten doen) hoe die situatie ook in de toekomst weer kan gaan werken. Resultaat: een constructief proces zonder negatieve emoties. Oplossingsgericht management is toepasbaar op alle denkbare managementsituaties, zoals functioneringsgesprekken, conflicthantering, prestatieverbetering et cetera.

MANAGEMENT-SEMINAR
Coert Visser is een autoriteit op het gebied van oplossingsgericht management en past de methode veelvuldig met succes toe. Zijn cliënten zijn veelal directeuren en managers in top-50 ondernemingen. Op 10 december 2002 organiseert Managersonline.nl het unieke management-seminar Oplossingsgericht Management waar Visser het geheim van deze revolutionaire aanpak prijsgeeft.

DETAILGEGEVENS
Managementseminar 'Oplossingsgericht management'

- Tijdstip: dinsdag 10 december van 13.30 tot 17.00 uur
- Locatie: Vergaderzaal Managersonline.nl, Toussaintkade 71, Den Haag
- Kosten: 245 Euro (excl. BTW)

- Meer informatie: (070) 360 10 10 of www.managersonline.nl/mol/expert1.shtml
Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht