CULTUURNET

Prominente kunsthandelaren exposeren virtueel

Gastexposant Gemeentemuseum Den Haag

www.FineArtFair.nl: 10 december 2002 - 10 januari 2003 Vereeniging van Handelaren in Oude Kunst

Onder de website-naam FineArtFair.nl organiseren gerenommeerde antiquairs en kunsthandelaren, in de periode rond kerstmis voor de tweede maal een expositie van kunst en antiek op het Internet, die opvalt door het hoge niveau van de getoonde objecten. Te bewonderen zijn ondermeer topstukken uit de Nederlandse en internationale schilderkunst, Delfts aardewerk, antieke meubelen, ikonen, zilver, juwelen, glas, klokken, Aziatische kunst en antiquarische boeken.

Juist voor kunst en antiek, blijkt een presentatie op het Internet zich bijzonder goed te lenen, de objecten zijn immers altijd uniek. Het bespaart de verzamelaar tijdrovend zoeken langs verschillende adressen en maakt de nieuwste aanwinsten en beste stukken uit de collecties van gespecialiseerde exposanten toegankelijk voor iedereen.
FineArtFair.nl loopt daarmee vooruit op de internationale tendens kunst en antiek virtueel te presenteren.

Initiatiefnemer is 'The Association of Fine art Dealers in the Netherlands' (VHOK), een vereniging waarvan de leden sinds de oprichting in 1911 de hoogst mogelijke professionele en ethische normen in acht nemen. Onder de deelnemers aan FineArtFair.nl treft de bezoeker dan ook een aantal bekende experts uit het televisie-programma Tussen Kunst & Kitsch, alsmede vooraanstaande exposanten van de kunstbeurzen TEFAF in Maastricht, de PAN-Amsterdam en de Kunst- en Antiekbeurs Den Bosch.

Als Gastexposant treedt het Gemeentemuseum Den Haag op met de tentoonstelling Kunst + Religie in Rusland, die momenteel ook in het museum zelf te bezichtigen is.
Kunst + Religie in Rusland volgt het spirituele spoor in de Russische kunst en toont hoe Russische kunstenaars in elk tijdperk religie hebben verwerkt. In samenwerking met het Russisch Staatsmuseum in St. Petersburg heeft het Gemeentemuseum een groots overzicht over dit onderwerp samengesteld, met vele werken die niet eerder virtueel toegankelijk waren.