Ingezonden persbericht

Ubizen op 136e plaats in European Technology Fast 500 van Deloitte Touche Tohmatsu

Ubizen schrijft 429% omzetgroei toe aan krachtig businessmodel, wereldwijde dienstverlening en leidinggevende rol in Managed Security Services

Mijdrecht, 10 december 2002 - Ubizen staat op de 136e plaats in de Deloitte Technology Fast 500 voor 2002, de ranglijst van de 500 snelst groeiende technologiebedrijven in Europa. De samenstelling van de lijst is gebaseerd op de omzetgroei over drie jaar: van 1999 tot en met 2001. Ubizen realiseerde in deze periode een omzetgroei van 429%.

Volgens Stijn Bijnens, CEO van Ubizen, is de sterke omzetgroei van Ubizen over de laatste drie jaar gebaseerd op het krachtige businessmodel, de wereldwijde reikwijdte en de voortdurend sterke focus op verbetering en ontwikkeling. "De security-markt is nooit statisch of voorspelbaar. Bedrijven hebben de ene aanval nog niet verijdeld, of er verschijnen weer nieuwe bedreigingen die gebruikmaken van kwetsbaarheden of beveiligingslekken. Als vooraanstaand leverancier van Managed Security Services in Europa, gebruiken we al onze energie en middelen om beveiligingsproblemen van onze klanten voor te zijn of te verhelpen. Ons succes heeft vooral te maken met onze dynamische organisatie, waardoor we onze expertise voortdurend kunnen aanwenden voor de verdere ontwikkeling van onze oplossingen. Bovendien zijn we in staat onze klanten op een wereldwijde schaal te ondersteunen. De combinatie van deze dynamiek en ons krachtige businessmodel vormt de basis van het succes."

"De technologiebedrijven die deel uitmaken van deze ranglijst, vormen een wereldwijd platform van best practices. Ze bieden elkaar een wereldwijd forum waarin marktleiders hoogwaardige informatie kunnen uitwisselen", aldus Karel Bakkes, verantwoordelijk voor het European Technology Fast 500-programma.

Fast 500-criteria
De Fast 500-lijst wordt samengesteld uit drie bronnen: winnaars van de European Fast 50-programma's van Deloitte Touche Tohmatsu, direct genomineerden voor de Fast 500-lijst en een database met beursgenoteerde ondernemingen. Om in aanmerking te komen voor de ranglijst, moet een bedrijf eigen technologie ontwikkeld hebben waarmee een significant deel van de omzet wordt behaald, een technologische oplossing produceren of nauw betrokken zijn bij Research & Development. Daarnaast moet een bedrijf minimaal drie jaar actief zijn en in 1999 een minimale omzet van 50.000 euro behaald hebben. Alleen bedrijven met een hoofdkantoor in Europa of met een notering aan een Europese beurs komen voor een plaats in aanmerking.

Ubizen
Ubizen is een toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions voor wereldwijd opererende organisaties. Bedrijven vertrouwen op Ubizen OnlineGuardian voor het 24x7x365 outsourcen van monitoring, ondersteuning en beheer van beveiligingscomponenten. Het Professional Services-team vult Ubizen OnlineGuardian aan door bedrijven te helpen bij het plannen en implementeren van kwetsbaarheidsanalyses, het beveiligingsbeleid en infrastructuren voor beveiliging. Met DMZ/Shield beschermt Ubizen webservers tegen aanvallen op applicatieniveau, zoals Nimda en Code Red. Ubizen is opgericht in 1995 en monitort meer dan 3.000 beveiligingscomponenten in 35 landen. Ubizen is aan de beurs genoteerd op Nasdaq Europe (UBIZ) en Euronext (UBI). Meer informatie is beschikbaar op www.ubizen.com

Deloitte's TMT Industry Practice
Deloitte Touche Tohmatsu Technology, Media & Telecommunications Group (TMT) beschikt over diepgaande marktkennis van technologie-, media- en telecommunicatiebedrijven, en heeft inzicht in de uitdagingen van deze bedrijven op het gebied van internet, software, computers, telecommunicatie en netwerken, halfgeleiders, alsook aanverwante markten als broadcasting en publishing. Deloitte's TMT Industry Practice omvat een wereldwijd netwerk van toegewijde professionals die overal ter wereld innovatieve oplossingen aan klanten kunnen bieden.